Zomerpakket voor ouders & tieners

Als je een tiener in huis hebt - mét gierende hormonen - dan staat de zomervakantie in het teken van vakantieflirts, tot in de late uurtjes op stap en alles wat daarbij komt kijken. Misschien gaat je kind wel (voor het eerst) alleen op vakantie. Een heerlijke tijd voor je tiener, maar voor ouders ook best spannend. Want doen ze het wel veilig? En wat gebeurt er met de grenzen van je kind na een paar drankjes? Tijd voor een praatje! Maar hoe pak je dat aan? Dance4Life geeft tips.

Luchtige gespreksstarters  

Praten over seks is nodig, zodat jongeren veilige en bewuste keuzes kunnen maken en zo ook trauma’s kunnen worden voorkomen. Maar voor veel ouders en hun kroost kan dat best spannend zijn.

Tips voor ouders
Dance4Life ontwikkelt tools voor ouders om hen hierbij te helpen. Eerder was daar de gids ‘Wat Seks Jij Nou?!” en met de zomervakantie in het vooruitzicht, hebben we een zomerpakketje ontwikkelt. Hierin staan voor ouders tips om op een luchtige manier te praten over flirten, seks op vakantie en alles wat daarbij komt kijken.

Mini-magazine voor jouw kind
Ook voor hun kind(eren) zit er een mini-magazine in het pakketje met tips over thema’s als het aangeven van grenzen, omgaan met groepsdruk en meer. Daarbij krijg je ook nog twee condooms.

Ja ik wil het zomerpakket!

Praten over seks is nódig 

De sociale en emotionele kanten van seks worden, óók in Nederland, nog te weinig bespreekbaar gemaakt tijdens seksuele voorlichting op school. Terwijl het enorm belangrijk is, want zonder inzicht op dit vlak, vormen jongeren onrealistische ideeën en liggen nare eerste ervaringen op de loer. 

Zo maakt bijvoorbeeld 1 op de 2 meisjes en 1 op 6 jongens in Nederland vóór hun 18e een vorm van seksuele intimidatie mee. En juíst die eerste ervaringen zijn zo bepalend voor de beleving van relaties en seks in je verdere leven. 

Jouw donatie maakt het verschil

Met een donatie steun je het Dance4Life programma
en draag je bij aan de veiligheid en seksuele gezondheid van jongeren wereldwijd.

DONEER