YOU MAKE ME MOVE

De YOU MAKE ME MOVE campagne zet jongeren in beweging met een online videoclipcompetitie. Hierin worden ze door bekende influencers Kenzo Alvares en Marije Zuurveld gestimuleerd om na te denken over hun eigen wensen en grenzen op het gebied van seksualiteit.

Een strijd om de beste taboedoorbrekende clip

Van 1 oktober tot 11 december 2020 verschijnen wekelijks video’s van Marije en Kenzo op Dance4Life’s Instagram. Hierin delen zij hun eigen ervaringen met wensen en grenzen en roepen ze jongeren op om hun ervaringen te delen. Eén van deze verhalen wordt verfilmd in de videoclip die de ambassadeurs samen gaan maken met jongeren. Via Instagram-polls bepalen jongeren iedere move: hoe de ambassadeurs gaan dansen, op welke beat, maar ook wat het verhaal wordt van de videoclip. Ook bepalen zij door stemmen wie uiteindelijk de meest taboedoorbrekende clip 2020 heeft gemaakt: Kenzo of Marije?

Waarom is deze campagne nodig?

Met deze ludieke campagne worden jongeren gestimuleerd om na te denken over hun eigen wensen en grenzen en hoe ze die van anderen kunnen respecteren.
Het is namelijk hard nodig om seksueel grensoverschrijdend gedrag onder jongeren terug te dringen! Eén op de drie meisjes en één op de vijf jongens maakt in Nederland voor hun achttiende grensoverschrijdend gedrag mee (Rutgers, 2017). Seksueel geweld tegen jongeren wordt vaak gepleegd door leeftijdsgenoten (Nationaal Rapporteur, 2019). Daarom is het ontzettend belangrijk dat jongeren door middel van de Dance4Life-campagne in beweging worden gezet om het tij te keren.

 

Gezichten van de campagne

Kenzo is als danser en choreograaf bekend geworden door tv-programma’s als ‘Everybody dance now’, ‘Dance dance dance’ en ‘Battle on the dancefloor’. Daarnaast is hij ook dj, producer, uitvoerend artiest en een tv-persoonlijkheid.

Ik ben zelf opgegroeid met vrouwen om mij heen, en daardoor heb ik echt wel geleerd om meisjes met respect te benaderen. Als ik soms hoor hoe vrienden “pssst” of “hey chickie” zeggen dan zeg ik daar wel iets van. Ik vind: benader iemand écht, stel je voor en voel aan wat iemand wil.

Marije is YouTuber, presentatrice en actrice.  In 2018 en 2019 is zij uitgeroepen tot beste vrouwelijke YouTuber van Nederland. Met haar vrolijke vlogs en video’s bereikt ze met haar enthousiasme meer dan 304.000 jongeren op YouTube.

Als iemand jou ongewenst aanraakt is het NOOIT je eigen schuld! Misschien heb je niet meteen nee gezegd, maar dat betekent nooit dat iemand anders toestemming heeft om bijvoorbeeld in je billen te knijpen.

Samenwerking

De YOU MAKE ME MOVE campagne is mogelijk gemaakt door de fantastische bijdragen van onder andere het MAC Viva Glam Fund (onderdeel van MAC Cosmetics). Isabelle de Cock, General Manager Estee Lauder zegt hierover:

Wij, MAC Cosmetics x VIVA GLAM en Estee Lauder Companies zijn ontzettend trots dat we al zoveel jaren nauw samenwerken met Dance4Life om alle jonge mensen bewust te maken van het belang gezonde seksuele keuzes, van het grenzen  stellen en nee – of ja! – zeggen tegen seks. Als partners blijven we samen in beweging!

 

De YOU MAKE ME MOVE campagne werd mogelijk gemaakt door:

Annette Putman / Arno StevensInternational creative music agency MassiveMusic / Redouane Amine / Selwyn Senatori 

Supporting partners