Wereld Anticonceptiedag: Durex x Dance4Life team-up!

Amsterdam, 26 september Durex en Dance4Life teamen up voor een winactie op Wereld Anticonceptiedag, waarbij jongeren kans maken op een Durex-Dance4Life-Condoom-Pack met 100 condooms. Met de actie vragen we extra aandacht aan jongeren voor de eigen verantwoordelijkheid bij het gebruik van anticonceptie. Om te winnen moeten jongeren het aantal condooms in een glazen box raden. De 4 personen die het dichtst bij het werkelijke aantal zitten winnen ieder een condoompakket.  

Aanleiding voor de winactie is, naast Wereld Anticonceptiedag, het feit dat er nog altijd een grote groep jongeren met losse seksuele contacten of one night stands is, die géén condoom gebruikt, met mogelijk soa’s en ongewenste zwangerschappen tot gevolg.  

Rutgers, expertisecentrum voor seksualiteit, deed recent een peiling rond condoomgebruik onder jongens tussen de 20 en 25 jaar en de redenen van het achterwege laten van een condoom. Hieruit bleek dat een van de redenen voor jongens om géén condoom te gebruiken is dat zij dénken te weten dat de ander een andere vorm van anticonceptie gebruikt. Dit checken zij niet altijd. Voor ons aanleiding om iedereen te stimuleren verantwoordelijkheid te pakken. Want; heb je samen seks, dan zorg je sámen dat het veilig en leuk is. 

Durex & Dance4Life
Durex en Dance4Life gaan beiden voor vrije, fijne en veilige seks voor iedereen. Seks waarbij wensen en grenzen gerespecteerd worden en je alleen dát doet wat jij en de ander samen willen. Seks met de vrijheid om jezelf te zijn, wat je seksuele- of genderidentiteit ook is. En waarbij anticonceptie gebruikt wordt om soa’s en ongewenste zwangerschappen te voorkomen. #YourSexYourWay