Wat seks jij nou?!

Hoe houd je flirten leuk? Wat is het verschil tussen porno en seks? Wat wil je écht weten over seksuele berichten via de socials? En wanneer is seksueel contact oké en wanneer niet? Onderwerpen die nog nauwelijks aan bod komen tijdens seksuele voorlichting op school. Daarom helpt Dance4Life ouders met de gratis Wat seks jij nou?! gids om met hun kind te praten over seks.

Een gids om te praten over seks 

We ontwikkelden Wat seks jij nou?!, een klein boekje dat handvatten geeft om met tieners in gesprek te gaan over seks. Want “Jaaahaaa, ik weet alles al”, is een veelgehoorde reactie, wanneer ouders een poging doen om met hun tiener over seks te praten. Maar hóe open je het gesprek over seks en wat wil je allemaal bespreken?

Daar geeft de gids antwoord op. Het neemt je mee in de huidige seksuele leefwereld en wijst een weg in belangrijke sociale topics rond relaties en seks, zoals het aangeven van seksuele wensen en grenzen. De campagne vraagt aandacht voor het gesprek over seks, omdat praten over seks nódig is. Zodat jongeren veilige en bewuste keuzes te kunnen maken en zo trauma’s worden voorkomen.

Praten over seks is nódig 

De sociale en emotionele kanten van seks worden, óók in Nederland, nog te weinig bespreekbaar gemaakt tijdens seksuele voorlichting op school. Terwijl het enorm belangrijk is, want zonder inzicht op dit vlak, vormen jongeren onrealistische ideeën en liggen nare eerste ervaringen op de loer. 

Zo maakt bijvoorbeeld 1 op de 2 meisjes en 1 op 6 jongens in Nederland vóór hun 18e een vorm van seksuele intimidatie mee. En juíst die eerste ervaringen zijn zo bepalend voor de beleving van relaties en seks in je verdere leven. 

Vraag de seksgids aan

Gebruik Wat seks jij nou?!  als tool om met jouw kind te praten over seks.

Vraag het seksgidsje aan

wat seks jij nou gids

Jouw donatie maakt het verschil

Met een donatie steun je het Dance4Life programma en draag je bij aan de veiligheid en seksuele gezondheid van jongeren wereldwijd.

DONEER