Dance4Life slaat de handen ineen met de Nederlandse producer en artiest Trobi voor een bijzondere samenwerking. Trobi creëerde de nieuwe track ‘Wacht op Mij’, waarop de artiesten Tabitha en Ronnie Flex te horen zijn. Bij de track hoort een indringende videoclip over een van de thema’s waar Dance4Life zich hard voor maakt, namelijk tegen seksuele intimidatie. Met deze campagne geven we aandacht aan het probleem rondom seksuele intimidatie en willen we jongeren motiveren elkaars wensen en grenzen te bespreken, leren te herkennen en die van een ander te respecteren.

Feiten over seksuele intimidatie

Bijna de helft van de meisjes en 1 op de 7 jongens van 16 tot 18 jaar heeft in een jaar tijd een vorm van seksuele intimidatie meegemaakt.

De gevolgen hiervan hebben een grote impact op de levens van jongeren. Slachtoffers worstelen vaak met gevoelens van schaamte, schuld en de angst voor negatieve reacties en zelfs trauma’s.

Trobi X Dance4Life

Producer en artiest Trobi is niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphop-scene. De felbegeerde producer scoorde met zijn grootste hit 42 miljoen streams, werkte onder meer samen met bekende Nederlandse artiesten als Ronnie Flex, Sevn Alias en Nielson. Trobi bereikt met zijn muziek miljoenen jongeren en draagt met deze campagne en samenwerking met Dance4Life bij aan een veilige leefwereld voor alle jongeren.

Luister hier een kort interview met Trobi bij 3FM waar hij meer vertelt over zijn motivatie.

“Taal, dans en muziek spreekt iedereen aan en daarmee kun je iedereen bereiken. Door de boodschap van Dance4Life te combineren met mijn muziek en bereik kunnen we op een positieve manier bewustzijn creëren en thema’s als seksuele intimidatie bespreekbaar maken. Samen maken we impact!” – Trobi

Check de videoclip 'Wacht op mij'

Intimidatie in de club
In de videoclip die bij de nieuwe track ‘Wacht op Mij’ hoort, worden de gevolgen van seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag op indrukwekkende wijze belicht. Het verhaal draait om twee jonge tieners, gespeeld door Eliya Atena en Rhode Kok, die dolgelukig zijn met elkaar, totdat het meisje in een club te maken krijgt met seksuele intimidatie. Hierdoor is ze zo aangedaan, dat het effect heeft op haar relatie. De videoclip is geregisseerd door Bruno Rozet van Framez Productions.

Speciale dank aan…
Starring
Rhodé Kok
Eliyha Altena
Trobi

Director | Bruno Rozet
Line Producer | Dilba Yasin

Production Manager | Shanya Valies
D.O.P. | Tobias van Daal
First A.C | Harvey van der Gang
Gaffer | Gijs Becks
Art Director | Babette Jissink
Art Director Assistant | Guinevere Sterre
Make up & Hair Artist | About Dunya
Edit | Bruno Rozet
Grading | Michel Blom

Cast
Jimi Rocco
Jasmin de Jong
Akua Sasu
Celine Frans

Special thanks to:
Jantjes verjaardag Amsterdam
Mauvezandtwee – Brecht murré Atelier
Daniel van WaardenburgCreatives United | Chantal Musquetier, Lotte Anna Lebens
Jerry Leembruggen

Durex

XITE – waar de video in premiere mocht gaan

-
+

STREAM 'WACHT OP MIJ' VIA SPOTIFY

We motiveren jongeren hun wensen en grenzen bespreekbaar te maken en die van een ander te herkennen en te respecteren

Met de campagne trekken we de aandacht van jongeren met muziek, bekende artiesten en social media. Daarmee komen ze ook in aanraking met de Dance4LIfe socials. Via de Dance4Life socials vinden jongeren nog meer content. Zo worden zij geïnspireerd en gemotiveerd door andere bekende influencers en artiesten om te praten over deze thema’s.

Via onze socials bekijk je onze videoserie schaamteloos en is er een link naar de podcast Sekspraat te vinden. Indien de jongeren meer willen weten over thema’s als consent, verliefdheid, de eerste keer en relaties verwijzen we hen door naar www.seggsy.nl. Het platform waarvan Dance4LIfe mede initiatiefnemer is. Via SEGGSY vinden jongeren verschillende content zoals video’s, podcasts, quizzen, test en andere interactieve tools en verwijzen we jongeren ook door voor specifieke informatie en hulp verwijzen we jongeren door naar Sense, Sense-spreekuur of de Kindertelefoon. 

Powered by Durex

Dance4Life X Durex
Dance4Life en Durex gaan samen voor veilige en plezierige relaties voor iedereen, waarbij iedereen elkaars wensen en grenzen kan herkennen en respecteren en je alleen dát doet wat jij en de ander samen willen. 

Daarom steunt Durex de missie van Dance4Life en zijn zij partner in de nieuwe Dance4Life campagne ‘Wacht op Mij’, waarbij we samen aandacht geven aan het probleem rondom seksuele intimidatie met als doel zo veel mogelijk jongeren te bereiken en te motiveren om hun wensen en grenzen bespreekbaar te maken. Daarmee kunnen we seksuele intimidatie voorkomen. 

Over Durex
Durex® is het best verkopende condoommerk wereldwijd. Met meer dan 90 jaar ervaring zet Durex zich in voor het bevorderen van de vrijheid om je ware seksuele zelf te zijn. Daarom zal Durex nooit stoppen met innoveren met nieuwe producten die de seksuele ervaring verbeteren, de intieme gezondheid bevorderen en een bondgenoot zijn in het creëren van een meer inclusieve, diverse wereld.

Het is niet de eerste keer dat Dance4Life & Durex de handen in een slaan. Vorig jaar vroegen we samen aandacht voor veilige en fijne seks tijdens Wereld Anticonceptie Dag.

Draag bij

Dance4Life is afhankelijk van donaties. Met een gift, draag je bij aan bewustwordingcampagnes zoals ‘Wacht op mij’ waar jongeren leren respect te hebben voor wensen en grenzen van een ander en bewust worden van hun eigen wensen en grenzen ten aanzien van seksualiteit.

DONEER