SPECIAAL BERICHT: Directiewissel Dance4Life

Wij zijn verheugd de unanieme beslissing van de Raad van Toezicht te kunnen delen dat de huidige Directeur Franchising & Development, Jael van der Heijden, met ingang van 1 juli aanstaande de nieuwe Directeur-Bestuurder van Dance4Life wordt. Jael deed een master Econometrie en een master Internationale ontwikkelingssamenwerking. Jael begon haar carrière in het bedrijfsleven en de sociale sector en brengt inmiddels vijftien jaar aan ervaring mee op het gebied van internationale samenwerking. Ze werkte zes jaar voor Oxfam Novib en vijf jaar voor STOP AIDS NOW! (nu Aids Fonds), voordat ze in 2013 bij Dance4Life startte. 

Bij Dance4Life combineerde ze de afgelopen jaren haar passie voor persoonlijk leiderschapsontwikkeling en drive voor impact. Onder haar leiding ontwikkelde Dance4Life een innovatief Youth Empowerment Model, waarbij de laatste inzichten en bewijs over seksualiteit en gedragsverandering onder jongeren werden geïntegreerd. Daarnaast ontwikkelde haar team een Social Franchise aanpak waarbij lokale partners mede-eigenaar van dit model worden en effectieve opschaling mogelijk wordt. Jael heeft daarmee een cruciale rol gespeeld in de vorming en ontwikkeling van Dance4Life’s nieuwe koers. De Raad van Toezicht is er dan ook van overtuigd dat Jael de juiste persoon is om Dance4Life naar de volgende fase te leiden.

Jael heeft een heldere visie: “Met deze innovaties kan Dance4life haar belofte aan de wereld – in 2030 hebben 5 miljoen jongeren kennis, kracht en keuzevrijheid in relatie tot hun seksualiteit – waarmaken. Daarnaast hopen we dat onze Social Franchise aanpak ook bijdraagt aan een bredere discussie in de sector over nieuwe vormen van partnerschap, waarbij een meer gelijkwaardige relatie met lokale organisaties wordt aangegaan.”

Naast Jael komt een nieuw te werven directeur ‘Communications & Fundraising”. Klik hier voor de vacature. Met zijn tweeën vormen zij het nieuwe leiderschapsteam van Dance4Life.

Eveline Aendekerk wordt per 1 september directeur van de CPNB, de stichting die middels campagnes en evenementen als de (kinder-) Boekenweek, het Boekenbal en de NS Publieksprijs het leesplezier en boekbezit vergroot.

De Raad van Toezicht dankt Eveline voor haar tomeloze energie en inzet voor Dance4life de afgelopen jaren. Wij bedanken haar in het bijzonder voor haar grote bijdrage aan het succes en de impact van Dance4Life wereldwijd. Eveline heeft een onmiskenbaar persoonlijke stempel gedrukt op de ontwikkeling van de organisatie en ons zeer betrokken netwerk. Samen met jongeren wereldwijd werken we zo doelgericht aan ons gezamenlijke ultieme doel: kennis, kracht en keuzevrijheid voor alle jongeren. Wij wensen haar heel veel succes in haar verdere carrière.

Therese van Schie
Voorzitter Raad van Toezicht Dance4Life