Rutgers
Rutgers, expertisecentrum seksualiteit zet zich wereldwijd in voor het versterken van de seksuele gezondheid en rechten van jonge mensen. Je vindt op deze website veel informatie, onderzoeken en trainingen over seksualiteit.
Praten over seks, seksueel grensoverschrijdend gedrag, dickpics of porno. Er heersen nog steeds grote taboes op seksualiteit, en mede door de actuele gebeurtenissen in de media lijkt het gesprek erover steeds moeilijker te worden. Des te meer reden voor Dance4Life om na het succes van de twee eerdere series een nieuwe reeks video’s te lanceren. Bekende influencers praten in de serie ‘Schaamteloos’ over seksualiteit om het onderwerp te normaliseren.
Uit Rutgers onderzoek blijkt dat het aantal jongeren dat met ouders of leeftijdsgenoten praat over seksualiteit in de afgelopen jaren is afgenomen. Je tijdens je puberteit al comfortabel voelen om over seksualiteit en andere onzekerheden te praten, helpt je ook in je volwassen leven bij het hebben van een fijn en gezond seksleven. De videoreeks laat pubers en jongvolwassenen zien dat praten over intieme onderwerpen niet iets is om je voor te schamen.
-- Richt je op degene die het overkomt, niet degene die het doet
- Vraag ‘ben je oke?’ of ‘Gaat het?’
- Neem de situatie altijd serieus. Oordeel niet!
- Blijf rustig en luister naar het verhaal
- Super belangrijk: vertel dat het niet zijn of haar schuld is, wat er is gebeurd
- Zoek je (professionele) hulp? Dan kan je ook terecht bij een gespecialiseerde hulpverlener van het Centrum Seksueel Geweld via: 000-0188 of via chat.centrumseksueelgeweld.nl.
- Probeer er geen aandacht aan te besteden, het zelfs te negeren. Vaak is er dan voor degene die jou intimideert snel ‘de lol af’ en word je met rust gelaten
- Je kan er ook iets van zeggen. Probeer bijvoorbeeld “Als je meer aandacht van mij wil, zou ik iets anders proberen. Bijvoorbeeld gewoon aan me vragen wat ik leuk vind.”
- Of “Werkt dit wel om meer aandacht van andere mensen te krijgen?” of “Vinden andere jongens/meisjes dit wel leuk, denk je?”
- Heeft dit allemaal geen fijn resultaat? Bedenk je altijd: laat je door NIEMAND vertellen dat het jouw schuld is dat iemand over jouw grens gaat. Je mag dansen of lopen waar je wilt. Niemand heeft het recht om naar jou te fluiten of aan je te zitten en jou hierdoor een onveilig gevoel te geven
Bron: Rutgers
Rutgers, expertisecentrum seksualiteit zet zich wereldwijd in voor het versterken van de seksuele gezondheid en rechten van jonge mensen. Je vindt op deze website veel informatie, onderzoeken en trainingen over seksualiteit.
De Kindertelefoon is een telefoondienst waar kinderen en jongeren met een belletje terecht kunnen met (hulp)vragen, hun ervaringen te delen of informatie kunnen krijgen over allerlei zaken. Je mag ze voor alles bellen!
08000432
Op sense.info vind je heel veel informatie over seksualiteit, maar ook over verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken.
09004024020