Samenstelling management team na fusie Dance4Life en Rutgers

De voorgenomen fusie tussen Dance4Life en Rutgers vindt officieel plaats op 1 januari 2021. Vanaf dit moment zal het Management Team er volgens een nieuwe samenstelling uitzien.

Ton Coenen, Executive Director Rutgers, zal vanaf de fusiedatum het Management Team leiden en is eindverantwoordelijk voor beide merken. Vanuit Dance4Life treedt Koen Böhm in het Management Team toe om het Dance4Life werk te verankeren in de nieuwe organisatie. Merlyn Ooms en Lisanne Mom blijven eindverantwoordelijk voor respectievelijk fundraising en het Dance4Life brand en diens campagnes. Jael van der Heijden, huidig Executive Director Dance4Life, heeft het besluit genomen per fusiedatum niet mee te gaan in de nieuwe organisatie en haar carrière elders voort te zetten.

Bij Dance4Life combineerde Jael de afgelopen jaren haar passie voor persoonlijk leiderschapsontwikkeling en drive voor impact. Onder haar leiding ontwikkelde Dance4Life een innovatief Youth Empowerment Model, waarbij de laatste inzichten en bewijs over seksualiteit en gedragsverandering onder jongeren werden geïntegreerd. Daarnaast ontwikkelde haar team een Social Franchise aanpak waarbij lokale partners mede-eigenaar van dit model worden en effectieve opschaling mogelijk wordt. Dit werd het afgelopen jaar verder uitgebouwd naar de verkenning tot intensief samenwerken met Rutgers, wat tot een volledige fusie heeft geleid. Jael heeft daarmee een cruciale rol gespeeld in de vorming en ontwikkeling van Dance4Life’s koers en stabiele toekomst onder de vlag van Rutgers.

Jael van der Heijden: “De afgelopen maanden heb ik ook stilgestaan bij mijn toekomst bij Dance4Life. Ik ben ontzettend trots op wat we samen hebben neergezet de afgelopen jaren en mijn droom is altijd geweest om ons werk nog groter te maken. Met de fusie met Rutgers is dat ook wat we kunnen doen. Daarmee heb ik mijn grootste bijdrage kunnen leveren, en komt er een nieuwe fase waar ik ruimte wil maken voor anderen om het verder te brengen. Tot eind van het jaar ben ik gecommitteerd om de implementatie een goede start te geven, en daarna is het tijd voor mij om me ergens anders voor te gaan inzetten.”

De Raad van Toezicht dankt Jael voor haar inspirerende energie, strategische visie en inzet voor Dance4Life de afgelopen jaren. Wij bedanken haar in het bijzonder voor haar grote bijdrage aan het succes en de impact van Dance4Life wereldwijd. Jael heeft met haar unieke leiderschap en kracht de organisatie vooruit geholpen en klaargestoomd voor de toekomst. Samen met jongeren wereldwijd werken we zo doelgericht aan ons gezamenlijke ultieme doel: kennis, kracht en keuzevrijheid voor alle jongeren. Wij wensen haar heel veel succes in haar verdere carrière.

Therese van Schie
Voorzitter Raad van Toezicht Dance4Life