Ruim drie ton voor seksuele voorlichting aan jongeren

Dance4Life’s Funky Fundraiser, die gisteren plaatsvond in De Hallen Studio’s in Amsterdam, heeft 325.350 euro opgeleverd. De opbrengst van het gala en de veiling komt ten goede aan het internationale programma van Dance4Life. Het bedrag werd behaald met veilingitems die werden aangeboden door onder andere ambassadeur Cato van Ee, Martin Garrix en fotograaf Jimmy Nelson. 

Een van de pronkstukken van de veiling was een heliski avontuur naar Canada met professioneel freeride skiër Paul de groot. Daarnaast werd onder meer een privé fotoshoot door fotograaf Jimmy Nelson, een fotoshoot met Cato van Ee, een private party met DJ Barry Paf en een bijzonder liefdeskavel door ontwerper David Laport  én Xander de Buisonjé geveild. Ook een lezing door John van den Heuvel en een albumcover van David Guetta ontworpen door Dance4Life ambassadeur Selwyn Senatori gingen onder de hamer. Dit resulteerde in een totaalbedrag van 325.350 euro voor het goede doel.

Magische avond

De vijfde editie van Dance4Life’s Funky Fundraiser was een bijzondere avond voor het goede doel: een ‘dancing dinner´ met een verrassende show en veiling. Optredens waren er van onder andere Jennie Lena, Xander de Buisonjé, Katell van The Voice Of Holland, The Partysquad en Joshua Walter.

Opbrengst

De opbrengst van Dance4Life’s Funky Fundraiser gaat naar het internationale programma van Dance4Life. Met gebruik van muziek, dans, rolmodellen en persoonlijke verhalen maakt Dance4Life seks bespreekbaar onder jongeren. In haar 14-jarige bestaan heeft Dance4Life al meer dan 2 miljoen jongeren verder geholpen en met de steun van alle partners en sponsoren komen daar de komende jaren nog miljoenen jongeren bij.

Over Dance4Life

Onveilige seks is één van de grootste bedreigingen voor de gezondheid van jongeren wereldwijd. Dat wil Dance4Life veranderen. Omdat je tijdens je pubertijd liever met leeftijdsgenoten over seks praat, dan met volwassenen, traint Dance4Life juist jonge mensen om het Dance4Life programma wereldwijd te verspreiden. Hierbij maken zij gebruik van muziek, dans en persoonlijke verhalen om andere jongeren te inspireren.

Met gastlessen die Dance4Life in Nederland geeft op middelbare scholen wordt seks en seksueel overschrijdend gedrag bespreekbaar gemaakt en geld ingezameld voor een internationaal project. Hiermee helpen Nederlandse middelbare scholieren jongeren in andere landen hun eigen keuzes leren maken over hun seksleven en hun relaties. Want iedereen heeft recht op veilige, leuke en lekkere seks.

Zo werkt Dance4Life samen met jongeren aan kennis, kracht en keuzevrijheid zodat zij een toekomst tegemoet gaan waarin zijzelf gezonde seksuele keuzes kunnen maken. Het ultieme doel is dat jongeren niet ziek of ongewenst zwanger worden. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in bijna 20 landen verspreid over 5 continenten.
Dance4Life zorgt ervoor dat jongeren wereldwijd zelf keuzes kunnen maken over hun seksleven en relaties.

[fotocredits: koenvdzanden.nl]