Podcast Sekspraat

Luister de podcast

Bekijk hier alle afleveringen van Sekspraat

Aflevering 1: Seksuele Ontdekkingsreis
Vader Allon vraagt zich af of zijn kinderen zich wel in een gezond tempo ontwikkelen op het gebied van seks. Gaat het niet te snel? In hoeverre kan hij zich er mee bemoeien? Ons jongerenpanel bestaat deze aflevering uit Nina (17) en Wieneke (19). Zij geven Allon advies en leggen onder andere uit dat het juiste tempo voor iedereen verschillend kan zijn.

Aflevering 2: Slutshaming op School
De dochter van Frank heeft te maken met slutshaming op school. Als ouder lopen dan natuurlijk de rillingen over je lijf. Maar hoe kan je als ouder je kind het beste supporten bij pesten op school? Elisa (20) en Wieneke (19) buigen zich in deze tweede aflevering van Sekspraat over dit onderwerp en geven advies aan vader Frank. Heb je meer vragen over dit onderwerp of wil je passend advies op jouw situatie? Neem contact op met Dance4Life.

Aflevering 3: Seks en Hygiëne
Saskia’s dochter heeft vaak last van blaasontsteking. Een kwaaltje dat kan opspelen na het hebben van seks. Tegenwoordig vindt Saskia het lastiger om over seks te praten met haar oudere tieners. Hebben ze überhaupt nog wel behoefte aan dat soort gesprekken? Elijah (16) en Nina (17) geven Saskia advies. En ook Marije heeft nog een goede tip.

Aflevering 4: Straatintimidatie
Francine’s dochter mocht pas voor het eerst alleen naar de stad. En daar werd ze lastig gevallen door een man. Toen Francine dat hoorde veranderde ze in een overbezorgde moeder. Maar hoe geef je advies zonder te hysterisch te doen over dit soort zaken? Yoel (16) en Elijah (16) bespreken deze vragen. En ze vertellen gelijk hoe zij met straatintimidatie omgaan.

Aflevering 5: Je kind alleen op vakantie
Carmen’s stiefdochter gaat voor het eerst alleen op vakantie. En stiefmoeder Carmen geeft haar graag wat ouderlijk advies mee. Maar is dat wel haar taak? Of ligt die alleen bij de biologische ouders? Ons jongerenpanel, bestaande uit Elisa (20) en Yoel (16), geeft haar advies.

-
+

Luister hier alle afleveringen van Sekspraat op Spotify!

Afl.1: Seksuele ontdekkingsreis

Afl.2: Slutshaming op school

Afl. 3: Seks en hygiene

Afl. 4: Straatintimidatie

Afl.5: Op vakantie

Luister hier de pilot terug!

-
+

Over de podcast Sekspraat

Praten met je kind over seks, iets wat veel ouders lastig vinden of zelfs uit de weg gaan. Dat terwijl het onderdeel van de opvoeding is en bijdraagt aan een veilige plek. Daarom maakt Dance4Life de podcast ‘Sekspraat’ waarin jongeren antwoord geven op vragen en dilemma’s van ouders. Over intieme onderwerpen en seksualiteit.

Waarom deze podcast nodig is

Uit onderzoek van Rutgers blijkt dat er nog veel verbeterd kan worden op het gebied van seksuele opvoeding of voorlichting.

93% van de jongeren praat niet met hun ouders over de leuke en fijne kant van seks.

Meer dan 80% van de Nederlandse
jongeren bespreekt onderwerpen als dingen die je niet wil doen op seksueel gebied of het voorkomen van een soa niet met hun ouders.

Jongeren praten vooral met ouders over verliefdheid en relaties maar veel minder over het voorkomen van
grensoverschrijding, zwangerschap
en soa’s.

Steun het werk van Dance4Life!

Voor het maken van een nieuw seizoen Sekspraat heeft Dance4Life jouw support nodig.

Doneer

Als eerste de nieuwste podcasts beluisteren?

Schrijf je hier in

Hoofd partner Podcast

Partners

Meer weten over deze podcast?

Yvette van Hellemondt

Communicatie en PR Dance4Life