Podcast Sekspraat

Praten over seks(ualiteit) is belangrijker dan ooit. Ieder zijn wensen en grenzen zijn anders. In de Dance4Life podcast Sekspraat spreekt Dzifa Kunsenuh - actrice en presentatrice - met bekende influencers en TikTokkers over seks in breedste zin van het woord.

Waarom deze podcast nodig is

Bijna 1 op de 2 meisjes en 1 op de 6 jongens in Nederland maakt vóór hun 18e een vorm van seksuele intimidatie mee.

Jongeren geven de seksuele voorlichting op school gem. een 5,8. Ze willen meer aandacht voor o.a. plezier, gender en het aangeven en herkennen van elkaars wensen en grenzen.

Jongeren zijn minder met hun ouders en vrienden gaan praten over relaties en seks. Ze willen zelf de regie om te ontdekken wie ze zijn in anonimiteit.

Praten over seksualiteit is belangrijker dan ooit!

De feiten en recente gebeurtenissen rond seksuele grensoverschrijding laten zien hoe belangrijk het is dat jongeren leren elkaars wensen en grenzen te respecteren. Dance4Life streeft er naar dat alle jongeren kunnen genieten van veilige, vrije en plezierige seks.

Samenwerken met influencers
Dance4Life wil jongeren inspireren en maakt wensen, grenzen en seksualiteit bespreekbaar.

Dit doen we met onder andere online campagnes, videoseries als Schaamteloos en deze podcast Sekspraat. Dance4Life werkt al jaren samen met bekende gasten en influencers om zo jongeren te bereiken en aan te sluiten bij hun belevingswereld. Zo komen jongeren op een laagdrempelige en leuke manier toch in contact met deze soms moeilijk bespreekbare onderwerpen.

-
+

”’Er zijn nog zo veel jongeren die met niemand over seks kunnen of willen praten. Hoe fijn is het om dan om lekker anoniem naar een podcast te luisteren waar anderen dat onderwerp bespreken? De podcast Sekspraat is er voor iedereen die seksualiteit interessant vindt, maar vooral ook diegene die het spannend of ongemakkelijk vindt.”
Dzifa Kusenuh 

Met jouw donatie kunnen we meer online voorlichting maken!

Met een donatie steun je Dance4Life en draag je direct bij aan seksuele voorlichting zoals de Podcast Sekspraat.

DONEER

 

Dankzij donaties kunnen wij seksuele voorlichting voor jongeren mogelijk blijven maken. Deze podcast is mogelijk gemaakt door het M.A.C Viva Glam. De opbrengst van de Viva Glam Lipstick doneren ze aan onder andere Dance4Life om op deze manier bij te dragen aan onze missie.