Podcast Sekspraat bereikt 2,8 miljoen jongeren!

Seizoen 2 van Sekspraat heeft 2,8 miljoen jongeren bereikt in de leeftijd van 12-24 jaar. In de podcast praat host Dzifa Kusenuh openhartig met bekende influencers en Tiktokkers over onder andere de eerste keer, identiteit en het aangeven en herkennen van elkaars grenzen. Op social media krijgt de podcast bijna een kwart miljoen reacties. Jongeren geven aan zich te herkennen in de verhalen en delen ook eigen ervaringen in de comments.  

Waarom een podcast als voorlichting?  
Jongeren geven aan naast de biologische aspecten van seksuele voorlichting eigenlijk meer te willen leren over hoe om te gaan met het aangeven van wensen, grenzen en de plezierige aspecten van seks. Daarnaast laat onderzoek van Rutgers zien dat jongeren steeds minder met ouders en vrienden over seks praten. Ze zijn meer online te vinden en dan vooral op social media. Des te belangrijker dat juist dáár inspirerende en informatieve content hen bereikt. Dance4Life speelt in op deze behoefte van jongeren door middel van online voorlichtingscampagnes. Nu zijn podcasts vandaag de dag niet meer weg te denken uit de media. In de Podcast Sekspraat gaan we in gesprek met bekende jongeren om zo andere jongeren te inspireren te praten over seksualiteit, wensen en grenzen.  

Influencers inspireren andere jongeren
In de podcast, gehost door presentatrice Dzifa Kusenuh, vertellen bekende jonge influencers dat zij, net als ieder ander, schaamte kennen en ongemak hebben ervaren rondom seksualiteit. Juist zij zijn rolmodellen voor jonge mensen. Daarom werkt het inspirerend als zij open over seks en relaties praten. Zowel het ongemak als het plezier ervan wordt op deze manier genormaliseerd.   Zo vertelt Emma Wagemans over haar leven als transvrouw: “Ik vond het lastig om aan jongens toe te geven dat ik geboren was als jongen. Daar heb ik me een tijdje voor geschaamd en heb het stilgehouden. Ik was denk ik angstig voor de reactie van mannen’’.  

Praten over urgente thema’s
In aflevering 5 gaat Dzifa samen met M.C. Laurent van The Partysquad in gesprek over grenzen. Op welke manier geef je jouw grens aan en hoe herken je die van een ander?  Een belangrijk en urgent thema: ook onder jongeren. Want bijna 1 op de 2 meisjes en 1 op de 6 jongens heeft voor hun 18e te maken met een vorm van seksuele intimidatie.

Dance4Life wil seksuele intimidatie voorkomen. Juist praten en kennis verkrijgen over deze thema’s helpt dit te voorkomen. Daarmee dragen we bij aan een veilige, fijne en gezonde seksuele toekomst voor jongeren.

Alle afleveringen van seizoen 2 zijn te beluisteren via Spotify, Apple podcast en andere podcastapps.
Meer weten over de Podcast? Bekijk 
hier onze campagne pagina.

Deze podcast is mogelijk gemaakt dankzij de funding van het MAC VIVA GLAM FUND.