Schools4Life

De Dance4Life scholenactie, Schools4Life, tourt vanaf oktober 2018 weer langs middelbare scholen in heel Nederland! En dat is hard nodig. Want de feiten liegen niet: wereldwijd is onveilige seks uitgegroeid tot de grootste en snelst groeiende bedreiging voor de gezondheid van jongeren. Voor meisjes is onveilige seks het nummer 1 risico voor hun gezondheid. Wij kunnen dit samen veranderen.

Unieke scholenactie over seksuele intimidatie en onveilige seks

Schools4Life biedt als enige organisatie in Nederland gastlessen over seksuele intimidatie en geweld. Én beweegt jongeren om geld op te halen voor de ontwikkeling van goede seksuele voorlichting voor hun leeftijdsgenoten wereldwijd. Vergelijkbaar met het internationale lesprogramma van Dance4Life, gaan tijdens het scholenprogramma geen docenten maar juist jonge trainers het gesprek over seks aan met tieners. De nadruk ligt niet op de biologische feitjes, maar juist op normen en waarden rondom seks en relaties en elkaars grenzen respecteren. Dit geeft stof tot nadenken over hun eigen seksuele gedrag.

Wat gebeurt er tijdens Schools4Life 2018/2019?

Tijdens het schooljaar 2018/2019 zetten scholieren zich in voor leeftijdsgenoten in Indonesië. Het scholenprogramma start op de deelnemende scholen met een gastles van het Dance4Life tourteam. Het tourteam bestaat uit Nederlandse facilitators en twee jongeren uit een projectland van Dance4Life. Dit jaar zijn dat Calvin en Laras. Zij maken veel indruk door hun persoonlijke verhalen over seksueel geweld met leerlingen in de klas te delen. Ook gaan zij met jongeren in gesprek over onveilige seks en het werk van Dance4Life. Vol motivatie en inspiratie tuigen scholieren vervolgens eigen acties op met het doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de ontwikkeling van het internationale Dance4Life programma in Indonesië. Calvin en Laras, en de deelnemende leerlingen en scholen zijn te volgen in de sociale media campagne “Kom in actie met Calvin en Laras. Sta op tegen seksueel geweld in Indonesië”. De actieperiode loopt tot en met 19 december, en gaat in het nieuwe kalenderjaar weer van start op 30 januari.

Er is nog plek!

Doe mee aan Schools4Life en maak onveilige seks en seksueel overschrijdend gedrag bespreekbaar in jouw klassen. Het Dance4Life Tourteam komt graag langs bij jou op school om een gastles te verzorgen! Vol inspiratie en motivatie gaan de leerlingen vervolgens hun eigen acties optuigen met het doel zoveel mogelijk geld op te halen voor leeftijdsgenoten. Hiermee kunnen leerlingen en scholen te gekke prijzen winnen in verschillende competities.

Ben jij docent en heb je interesse om ook mee te doen?

Doe GRATIS mee vanaf oktober 2018 of februari 2019

Past goed in een activiteiten-, projectweek of goede-doelen-actie

Sluit aan bij het 1e, 2e en 3e jaar VO, alle niveaus (bovenbouw in overleg)

Deelname al vanaf 4 klassen

Let's get in touch

Magali van Dijk