Op naar het hoogtepunt: De Finish van de New York City Marathon 2018!

Het is zo ver! Vandaag (1 november) is een groep van 35 enthousiaste runners naar de Big Apple vertrokken om de Marathon der Marathons te lopen voor Dance4Life. Onder begeleiding van maar liefst 40 supporters en sponsoren om straks dat éne hoogtepunt te bereiken, de finish van de New York City Marathon 2018. 

De grootste fangroep ooit
Voor veel mensen is het de ultieme droom: de New York City Marathon lopen. Het is de 5e keer dat Dance4Life aan dit spektakel meedoet. Dit jaar met de grootste fangroep ooit! Samen met ambassadeur Nicky Opheij, Marathon Partner Advidi en drie Dance4Life collega’s gaan de ‘Dance4Life helden’ op een onvergetelijk reis om te rennen voor een gezonde toekomst voor jongeren werelwijd: “We hebben de kans om jonge mensen een betere kans te geven op een gelukkig en gezond leven, wat op sommige plaatsen in de wereld niet vanzelfsprekend is. Ik wil dit natuurlijk voor mijn eigen drie kinderen en wil daarnaast gelijke kansen bieden voor andere kinderen over de hele wereld.” – Mark van den Elzen, Team Advidi

Meer dan 40 km rennen voor veilige (en leuke) seks en gezonde relaties 
Door de risico’s van onveilige seks lopen veel jongeren het risico om zichzelf niet volledig te kunnen ontplooien. Dit is jammer, want jongeren kunnen zorgen voor sociaal economische vooruitgang. Echter, krijgen veel jongeren hiervoor de kans niet omdat zij ziek worden waardoor zij zich niet kunnen ontplooien. Onveilige seks is hiervan vaak de oorzaak. Dance4Life wil dit veranderen! Daarvoor is enthousiasme en geld nodig.
Omdat je tijdens je pubertijd liever met leeftijdsgenoten over seks praat dan met volwassenen, trainen we juist jonge mensen – Trainers4Life en Champions4Life – om seks bespreekbaar te maken onder jongeren. Hierbij maken zij gebruik van muziek, dans en persoonlijke verhalen om andere jongeren te inspireren. Zo werkt Dance4Life samen met jongeren aan een toekomst waarin zijzelf gezonde seksuele keuzes kunnen maken. We stellen ze in staat zelf na te denken en grenzen aan te geven. We leren ze ‘Nee’ te zeggen en elkaar te respecteren, condooms te gebruiken en zwangerschap uit te stellen. Hierdoor verminderen we hiv en aids, ongewenste zwangerschappen en genderongelijkheid.
Door wervingsacties van de New York City Marathon runners kan Dance4life de training van Trainers4Life en Champignons4Life realiseren.

De impact van runners: 1 op 5000
Met de deelname van 1 runner kan Dance4Life 1 Trainer4Life opleiden. En die bereikt indirect maar liefst 5000 (!) jongeren. Hoe? Door onderzoek weten dat 1 Trainer4Life in zijn/haar eigen land 20 lokale trainers traint, die noemen we Champions4Life. Elke Champion geeft gemiddeld les aan 50 leerlingen. Elke leerling draagt zijn/haar kennis over op gemiddeld 5 andere jongeren. Zo realiseert elke runner dus indirect een gezonde toekomst met veilige seks en leuke relaties voor 5000 jongeren wereldwijd! Het werk van Dance4Life vindt plaats in 15 landen, waaronder in Nederland, en heeft al meer dan 2 miljoen jongeren bereikt.
Benieuwd naar de ervaringen van onze trainers? Lees hier het verhaal van Trainer Polina uit Rusland. En/Of lees hier het verhaal van Trainer Muneeb uit Pakistan.