Onze visie en missie

Dance4Life droomt van een wereld waarin alle jongeren in staat zijn om gezonde seksuele keuzes te maken, grenzen aan te geven en nee - of juist ja! - te zeggen tegen seks. Een wereld waar ze gezonde relaties kunnen ontwikkelen. Met het internationale programma Journey4Life dragen wij bij aan het terugdringen van hiv infecties, ongewenste zwangerschappen en seksueel geweld onder jongeren. Dance4Life is per 1 januari 2021 onderdeel van Rutgers, kenniscentrum voor seksualiteit.

STEL JE EENS VOOR een wereld voor waarin alle jongeren weloverwogen beslissingen kunnen nemen over gezond en veilig vrijen.

STEL JE EENS VOOR dat jongeren gelijke en stabiele relaties kunnen opbouwen omdat ze goede voorbeelden hebben van hoe het kan zijn. 

STEL JE EENS VOOR dat jonge vrouwen alleen zwanger worden als ze klaar zijn om een ​​gezin te stichten.

STEL JE EENS VOOR wat een enorme sociale en economische vooruitgang te weeg kan brengen.

Onze missie

Dance4Life gelooft dat de impact enorm kan zijn. Daarom investeren we in de toekomst van jongeren door ons  ons te specialiseren in youth-empowerment. Wij geloven dat echte verandering altijd van binnenuit begint. Het begint wanneer elk individu zijn innerlijke kracht ontdekt. Hun eigen potentieel. Dat is de echte game-changer.

“Wat wil ik over 5 jaar bereikt hebben?”
“Ben ik wel toe aan seks?”
“Wil ik al een gezin stichten?”
“Welke relaties zijn belangrijk voor mij?”

Onze visie

We zien zelfvertrouwen als de meest cruciale aanjager voor verandering om onze visie te realiseren. Omdat zelfverzekerde jonge mensen in staat zullen zijn om te verwoorden wat ze nodig hebben voor anderen. Aan hun leeftijdsgenoten, ouders, leraren en mentoren: hun cirkel van invloed. Ontgrendel dit en jonge mensen overal worden rolmodellen. Glanzende voorbeelden die anderen inspireren om te volgen.

Empowerment is our currency and we plan to invest it wisely.

Onze innovatieve benadering van uitgebreide seksuele voorlichting geeft jonge jongens en meisjes de mogelijkheid om persoonlijk leiderschap te nemen over hun seksuele leven. We gebruiken de jeugdcultuur zoals muziek en dans om bewustzijn te creëren en vaardigheden voor jongeren aan te bieden om zelfvertrouwen en autonomie op te bouwen. Om ze moedig te maken.

Dance4Life werkt samen met jongeren aan een gezonde toekomst. Dat is hard nodig, want onveilige seks is een van de grootste gezondheidsrisico's wereldwijd. Ons ultieme doel? Kennis, kracht en keuzevrijheid voor alle jongeren.