Impact

Sinds 2004 heeft het Dance4Life programma meer dan 2,2 miljoen jongeren bereikt, en bijna 965.986 jongeren zijn Agent4Change geworenden. Een resultaat om trots op te zijn! We weten ook dat elke jongere die ons programma doorloopt zijn of haar kennis deelt met ongeveer 3 andere mensen, wat betekent dat Dance4Life indirect bijna 3 miljoen mensen heeft bereikt!

"Dankzij mijn deelname aan de Journey4Life heb ik het zelfvertrouwen ontwikkelt om openlijk te praten over seksuele gezondheid.De inzichten die ik heb opgedaan kan ik weer delen en doorgeven aan mijn familie en de gemeenschap. Het is mijn kleine bijdrage is aan het verminderen van tiener zwangerschappen in mijn omgeving. Dat is een groot probeel waar ik woon. Ik heb altijd gedacht dat ik als jongere niet echt kon bijdragen, maar nu weet ik dat ik weldegelijk een stem heb die gehoord mag worden."

- een Agent4Change in Nepal

Impact overview

Dance4life onderzoekt voortdurend hoe het Empowerment model  bijdraagt ​​tot het verminderen van drie van de grootste seksuele gezondheidsbedreigingen voor jongeren wereldwijd: HIV, onbedoelde zwangerschappen en seksueel geweld.

We richten onze onderzoeksinspanningen specifiek op de impact die het Dance4Life empowerment-model heeft op determinanten van gedragsverandering (zelfvertrouwen, gendergelijkheid en sociale normen) en hoe veranderd gedrag daadwerkelijk bijdraagt ​​aan de impact op de seksuele gezondheid van jongeren wereldwijd.

Lees in dit document meer over onze belangrijkste bevindingen,
ons onderzoek en onze samenwerking met onderzoekers

Download PDF