Nieuwe bijdrage van Postcode Loterij voor Dance4Life

Ook in 2022 heeft Dance4Life weer een geweldige bijdrage van 500.000 euro ontvangen van de Postcode Loterij. Dance4Life bedankt alle deelnemers van de Postcode Loterij voor deze support. Hiermee kan Dance4Life onder andere campagnes opzetten voor jongeren in Nederland over seksueel grensoverschrijdend gedrag of taboes op seksualiteit.

Deelnemers van de Postcode Loterij maken met hun vaak jarenlange deelname het verschil. Vorig jaar speelden zij ruim 331,9 miljoen euro bij elkaar voor goede doelen. Het geld gaat naar een grote verscheidenheid van organisaties die ieder op hun eigen manier bijdragen aan een groene, rechtvaardige wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. Dance4Life is er hier al jaren een van.

Het verbeteren van de wereld gaat niet over één nacht ijs. Daarom bestaat het grootste deel van de steun aan goededoelenorganisaties uit een meerjarige bijdrage. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen bijna 150 organisaties elk jaar opnieuw rekenen op deze hulp. Zij mogen het bedrag vrij besteden, want zij weten als geen ander waar de steun het hardste nodig is. Zoals bijvoorbeeld nu voor noodhulp vanwege de oorlog in Oekraïne.

7,3 miljard voor goede doel sinds oprichting
De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Minimaal 40 procent van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 7,3 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij. De Nationale Postcode Loterij is samen met de Postcode Loterijen in het buitenland de op 2 na grootste private donor ter wereld. De Postcode Loterij is al jaren een van de bedrijvenpartners van Dance4Life.