New York City Marathon

De ultieme droom, die once in a lifetime opportunity, bovenaan je bucket-list: de New York City Marathon lopen. Een unieke sportieve uitdaging die jaarlijks vele duizenden renners inspireert het beste uit zichzelf te halen.

De intensieve training en support van je familie en vrienden helpen je naar dat éne hoogtepunt: de finish. In 2018 liepen 34 runners de New York City Marathon voor Dance4Life. Waaronder een team van marathon partner Advidi, ambassadeur Nicky Opheij en drie collega’s. Samen met de andere helden zamelden zij een fantastisch bedrag van ruim € 175.000,- in. Daarmee hielpen ze ons een stukje dichter bij onze droom: een gezonde seksuele toekomst voor jongeren wereldwijd.

Bekijk hier de helden van 2018

Ren met Dance4Life mee in 2019

Deelname in het Dance4Life team is niet alleen sportief en leuk, maar ook goed! Om deel te nemen aan de New York City Marathon voor Dance4Life werven runners € 5.000,- per persoon. Dit geld wordt met name geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Dance4Life Academy. Omdat jongeren tijdens hun pubertijd liever met leeftijdsgenoten over seks praten dan met volwassenen, traint Dance4Life juist jonge mensen om seks bespreekbaar te maken onder jongeren. Die jongerentrainers worden in de Dance4Life Academy opgeleid. Zij stellen hun leeftijdsgenoten in staat om zelf na te denken en grenzen aan te geven. Om ‘Nee’ te zeggen en elkaar te respecteren, om condooms te gebruiken en zwangerschap uit te stellen. Zo verminderen we samen met jongeren hiv en aids, ongewenste zwangerschappen en genderongelijkheid.

Met de deelname van 1 runner kan Dance4Life 1 trainer opleiden. Die trainer bereikt indirect maar liefst 5000 (!) jongeren. Hoe dan? Door onderzoek weten we dat een trainer in zijn/haar eigen land 20 lokale trainers traint. Elke lokale trainer geeft gemiddeld les aan 50 leerlingen. Elke leerling draagt zijn/haar kennis over op gemiddeld 5 andere jongeren. Zo bereikt Dance4Life indirect 5000 jongeren. Zo realiseert elke runner een gezondere toekomst voor 5000 jongeren! Lees hier meer over de 2018 editie.

Schrijf je hier in voor 2019!

Let's get in touch!

Saskia Bos