Miss Nederland kiest weer voor Dance4Life als goed doel

Ook in 2019 zet ‘het mooiste meisje van Nederland’ zich in voor veilige seks onder jongeren

Voor het derde jaar vervolgt de Miss Nederland organisatie haar partnership met Dance4Life. De nieuwe Miss Nederland die op 30 juni wordt gekroond, is direct onze ambassadeur. Miss Nederland 2019 strijdt vanaf dat moment met ons tegen het grootste gezondheidsrisico voor jongeren wereldwijd: onveilige seks.

Beauty & Brains

Ook dit jaar kiest de Miss Nederland Organisatie voor Dance4Life als goed doel, waar de 10 finalisten zich de komende periode voor gaan inzetten. Selena Visser zegt namens de organisatie het volgende over de samenwerking; “Dance4Life pakt seksuele voorlichting op een unieke manier aan, door dans en muziek te verwerken in het lesprogramma. Jonge trainers geven deze lessen, zij zijn een soort rolmodellen voor de leerlingen. Miss Nederland is op haar beurt ook een rolmodel en wij helpen haar om eigen talent in te zetten voor haar toekomst. Maar ook om hun talent in te zetten en een maatschappelijk een bijdrage te leveren. Zelfvertrouwen staat centraal in het programma van Dance4Life, maar ook bij Miss Nederland.  Dance4Life past daarom perfect bij ons, dat zie je wel aan de toffe acties die Miss Nederland de afgelopen twee jaar al deed voor het doel.”

Dance4Life trots op Miss Nederland

Voor Dance4Life is de samenwerking met Miss Nederland een geweldige match. Directeur Marketing & Schools4Life Anika de Groot vertelt: “De afgelopen twee jaar heeft Miss Nederland als organisatie –in het bijzonder Miss Nederland 2017 Nicky Opheij en Miss Nederland 2018 Rahima Dirkse – veel voor Dance4Life betekend. Ze vroegen bijvoorbeeld aandacht voor het werk van Dance4Life tegen kindbruiden in Nepal en zamelden geld in door mee te doen aan de New York Marathon. En vergeet ook de betrokkenheid bij onze evenementen en campagnes niet. Beide Missen zetten hun social media bereik in om taboes rondom seks te doorbreken en aandacht te vragen voor ons werk.

Er zijn nog veel vooroordelen over Miss verkiezingen en de meisjes die daaraan mee doen. Dat zij alleen maar met uiterlijk bezig zijn of ‘world peace’ promoten, maar de finalisten zijn stuk voor stuk krachtige en slimme vrouwen, die hun eigen talenten ontplooien en hun dromen najagen. De slogan van Miss Nederland ‘Confidently beautiful!’ sluit dan ook zeker aan bij het internationale lesprogramma van Dance4Life, waar het om zelfvertrouwen en persoonlijk leiderschap draait.

Primeur Miss Nederland tijdens benefietgala Dance4Life

De kersverse Miss Nederland én ambassadeur zal tevens haar eerste officiële activiteit met kroon vervullen bij Dance4Life’s jaarlijkse benefietgala Funky Fundraiser op vrijdag 5 juli in Amsterdam. Het evenement dat dit jaar voor de 6e keer wordt georganiseerd staat geheel in het teken van het werk van Dance4Life en heeft als doel om zoveel mogelijk geld ophalen voor het internationale lesprogramma. Miss Nederland zal op unieke manier aan de show en veiling bijdragen. Daarnaast zet een speciaal loterijteam van ‘oud’ Missen en finalisten zich deze avond in om de loterij van de avond tot een groot succes te brengen.  

Benieuwd wie er dit jaar tot Miss Nederland wordt gekroond? Vanaf 9 juni zijn de finalisten elke zondag te volgen in het tv-programma ‘Op jacht naar de kroon’ op RTL 4 om 17:00 uur. De finale wordt op zondag 30 juni uitgezonden.