Met muziek  het taboe op seks doorbreken

Dance4Life’s aanpak is sinds de start in 2003 onveranderd: met behulp van dans, muziek en jongeren zélf werken aan een veilige seksuele toekomst. Daarom sloegen we de handen ineen met international creative MassiveMusic die de Dance4Life Spotify playlist ‘Samen In Je Slaapkamer’ samenstelde voor jongeren. Met populaire liedjes over liefde en seksualiteit gebruiken we de kracht van muziek om het taboe op seks te doorbreken. De lijst staat vol Nederlandse en internationale artiesten, waaronder Dance4Life ambassadeurs The Partysquad.

Jongeren inspireren op te komen voor eigen wensen en grenzen
Dat is hard nodig, want voor jongeren zijn de gevolgen van onveilige seks nog een van de grootste gezondheidsrisico’s wereldwijd. Het taboe op seks doorbreken is daarom heel belangrijk, zelfs in een progressief land als Nederland. Eén op de drie meisjes en één op de vijf jongens maakt in Nederland voor hun achttiende grensoverschrijdend gedrag mee (Rutgers, 2017). Seksueel geweld tegen jongeren wordt vaak gepleegd door leeftijdsgenoten (Nationaal Rapporteur, 2019). Daarom is het ontzettend belangrijk dat jongeren via onder andere Dance4Life campagnes in beweging worden gezet om het tij te keren.

‘Samen in je Slaapkamer’ playlist op Spotify
De muzieklijst vol spannende songs wordt wekelijks ge-update met nieuwe muziek waar jongeren graag naar luisteren. Zo wordt op een laagdrempelige en positieve manier onderwerpen als seks en relaties uit de taboesfeer gehaald. MassiveMusic is sinds 2020 partner van Dance4Life en helpt ons belangeloos met hun expertise op het gebied van muziek en marketing. Het team van MassiveMusic ontwikkelde de playlist en houden deze up to date met de laatste jongerentrends.

Benieuwd naar de playlist?
Luister het hier.