Meer dan één miljoen jongeren kijken naar Dance4Life’s videoreeks Schaamteloos!

Na het succes van de Instagram jongerencampagne ‘Schaamteloos’ in 2020 lanceerden Dance4Life onlangs een nieuwe reeks. Graag delen we de geweldige resultaten met jou.

Voor deze campagne hebben wij zes taboedoorbrekende video’s gemaakt met bekende influencers over onder andere seks, ongesteldheid en porno kijken. Want dit zouden geen onderwerpen moeten zijn waar je je voor moet schamen.

Het doel van de campagne is om seksualiteit te normaliseren onder jongeren. Dat jongeren benieuwd zijn naar de seksuele ervaringen van bekende influencers blijkt: De campagne is opnieuw meer dan één miljoen keer bekeken (en dit blijft dagelijks stijgen) door jongeren op ons eigen Instagram kanaal! Daarnaast hebben onze bekende gasten de content gedeeld met hun eigen Instagram volgers, wat zorgt voor een extra bereik van 1.333.600 jongeren. Ook reageerden meer dan 10.000 jongeren op de video’s, een stijging van 25% met de campagne in 2020. Dit laat zien dat er steeds meer jongeren zich durven uit te spreken over de onderwerpen.

Waarom is deze campagne zo hard nodig?
Uit onderzoek van Rutgers blijkt dat het aantal jongeren dat met ouders of vrienden praat over seksualiteit in de afgelopen jaren is afgenomen. Terwijl het belangrijk is om je tijdens je puberteit comfortabel genoeg te voelen om te praten over seksualiteit en andere onzekerheden. Dit helpt bij het ontwikkelen van een fijn en gezond seksleven. Met ‘Schaamteloos’ laat Dance4Life jongeren zien, met de inzet van populaire idolen, dat het praten over seksualiteit niets is om je voor te schamen.

Dit hadden we niet mogelijk kunnen maken zonder onze partners EasyToys en The Student Hotel Amsterdam City. Join the movement for save sex!