Leerling Jill (13) zamelt recordbedrag in voor Dance4Life

De 13-jarige Jill van Dissel van het Oranje Nassau College Clauslaan uit Zoetermeer haalde een recordbedrag op van 1200 euro! Dit kreeg ze voor elkaar door speelgoed te verkopen. Naast Jill kwamen de afgelopen maanden ruim 5.000 jongeren in heel Nederland in actie om geld in te zamelen voor het internationale Dance4Life programma in Papoea, Indonesië. Samen haalden zij ruim 30.000 euro op! Een fantastisch bedrag!

Jill raakte enorm gemotiveerd na de Dance4Life gastles op haar school met een jongere uit Indonesië. Jill: “De les van Dance4Life op mijn school was heel leuk, maar vooral heel erg leerzaam! Ik heb een hele andere kijk gekregen op het onderwerp seksualiteit. Ik vind het belangrijk dat andere mensen, maar ook kinderen weten wat er in andere landen zoals Indonesië gebeurt. Seksuele intimidatie is niet normaal!”

Ludieke actie
Jill en haar schoolgenoten maakten kennis met Dance4Life door het Nederlandse scholenprogramma van Dance4Life. Jonge trainers, waaronder 2 jongeren uit Papoea, kwamen in de klas om met jongeren het gesprek aan te gaan over sexting, seksuele intimidatie en geweld. Mede de #MeToo discussie is dit onderwerp op middelbare scholen actueler dan ooit. Onder andere door muziek en ambassadeur Marije Zuurveld worden jongeren on- en offline uitgedaagd om het onderwerp ook zelf bespreekbaar maken op school en in hun omgeving.

Beste School van Nederland
Mencia de Mendoza uit Breda kreeg het voor elkaar om bijna 1/3 van het totaalbedrag in te zamelen en werd daarmee De Beste School van Nederland. Zij winnen een schoolfeest met Dance4Life DJ. Na de kerstvakantie tourt Dance4Life verder langs middelbare scholen om het gesprek aan te gaan over seksuele intimidatie en veilige seks. Ook meedoen? Lees hier meer.

Marije Zuurveld verraste gister het Oranje Nassau College! Kijk hier de video terug!