Kenzo Alvares verrast Schools4Life deelnemers met dansworkshop

Duizenden jongeren kwamen afgelopen jaar in actie om geweld en seksuele intimidatie in Pakistan terug te dringen. Klas 2D van het Hyperion Lyceum in Amsterdam haalde een recordbedrag op van € 1.032,50. Als prijs stond ambassadeur Kenzo Alvares, bekende choreograaf en danser, vanochtend voor hun neus om de klas een toffe dansworkshop te geven.

Kenzo kijkt goed terug op de dag: “Ik vond het super vet. De jongeren gingen helemaal los. Echt iedereen ging uit zijn dak! Heel gaaf dat ik als ambassadeur dit soort dingen kan doen. Deze klas heeft voor hele moeilijke problematiek aandacht gevraagd en dat mag zeker beloond worden!”

Tien dagen zonder telefoon

Marijn is een van de leerlingen die een fors bedrag heeft ingezameld. Dit deed ze onder andere door haar telefoon een lange tijd niet te gebruiken, een grote uitdaging! Marijn: “Ik heb mijn telefoon ingeleverd bij mijn moeder en mocht van mezelf ook niet kijken naar Netflix en YouTube. Het moeilijkste zonder telefoon vond ik de pauzes. Iedereen zit dan op zijn telefoon en dat kon ik natuurlijk niet. Ook miste ik het om te Netflixen na school. Ik heb het uiteindelijk tien dagen volgehouden! Voor iedere dag ik het volhield kreeg ik een bedrag gesponsord.”

De fanatieke Marijn is met klasgenoot Evy ook langs de deuren gegaan om geld op te halen. “Aan de deur hebben we aan mensen verteld dat Dance4Life onze  school bezocht met meisjes uit Pakistan. Die meisjes vertelden ons dat ze daar niet alleen over straat kunnen, omdat de kans zo groot is dat ze worden verkracht. Dat heeft ons echt geraakt. Veel mensen hadden wel wat geld voor meisjes in Pakistan over.”

Trotse docent
Docent Marcel Mulders is natuurlijk hartstikke trots op zijn klas:

“Het is echt heel gaaf dat de klas deze dansworkshop krijgt van Kenzo nadat ze zich zo erg hebben ingezet voor Dance4Life. We hadden een paar bloedfanatieke leerlingen die de pot goed hebben gespekt. Ik vind het fantastisch dat de klas dit zo heeft aangepakt en ze vandaag zo lekker hebben gedanst.”