Jongeren geven ouders advies over seksuele voorlichting in nieuwe podcast van Dance4Life

Slutshaming op school is een van de thema’s in de podcast Sekspraat waar de ervaringen van jongeren centraal staan.

Met je puber praten over de eerste keer, seksuele intimidatie op straat of seks op vakantie. Dit blijkt – zelfs in Nederland –lastig voor ouders. Dance4Life lanceert daarom de podcast ‘Sekspraat’ waar jongeren antwoord geven op prangende vragen van ouders.

Seksuele voorlichting blijkt ook in Nederland nog vaak ‘akward’
Voor veel ouders blijkt seksuele voorlichting een uitdaging, ze weten vaak niet goed hoe ze het onderwerp moeten bespreken met hun eigen kinderen. En dat blijkt: Meer dan 80% van Nederlandse jongeren bespreekt onderwerpen als grenzen stellen op seksueel gebied of het voorkomen van een soa niet met hun ouders. Maar liefst 93% van de jongeren praat niet met hun ouders over de leuke en fijne kant van seks. Dat seksuele voorlichting een taboe is blijkt ook uit de berichten die Dance4Life ontvangt van jongeren via social media. Praten over seks en het aangeven van wensen en grenzen doen jongeren veel vaker met leeftijdsgenoten dan met ouders of verzorgers.

Jongeren betrekken bij het gesprek over seksualiteit
Seksualiteit is een topic waar volwassenen met elkaar al niet altijd over praten. Laat staan met hun kinderen, terwijl het juist kan helpen ervoor te zorgen dat je kind zich veilig voelt als het om intieme onderwerpen gaat. Dance4Life lanceert daarom een podcast-serie voor volwassenen over seksuele voorlichting. En dat doen ze op de Dance4Life-manier: jongeren centraal zetten. In de podcast geven jongeren hun ongezouten mening én advies. Radio DJ Barry Paf en influencer Marije Zuurveld – beiden ambassadeur van het goede doel – presenteren de podcast en in elke aflevering komen zowel een ouder als diverse jongeren aan het woord.
Dance4Life lanceert vandaag de eerste aflevering van het seizoen. Tot en met 1 december wordt er elke week een nieuwe aflevering uitgebracht.

Deze podcast kwam tot stand met een bijdrage van de Nationale Postcodeloterij en het MAC Viva Glam Fund. De podcast sound werd door MassiveMusic gemaakt en locatie werd aangeboden door Hotel Jakarta Amsterdam.

Naar de afleveringen van Sekspraat.