Jongeren bedenken campagne voor wereldwijde issue: aids

Een grote groep jongeren gaat vandaag fanatiek aan de slag om een wereldwijde campagne te bedenken om aandacht te vragen voor aids. Deze ‘Youth Campaign Lab’ duurt maar liefst 12 uur!

De groep van Nederlandse jongeren wordt gesteund door jongeren uit zeven andere landen, die via een satellietverbinding ook meedenken. Twee jonge medewerkers van Dance4Life begeleiden deze inspirerende dag. Er zullen ook interessante discussies gevoerd worden, ervaringsdeskundigen spreken en prinses Mabel Wisse Smit brengtook een bezoek aan het lab.

De jongeren willen heel graag zoveel mensen betrekken bij hun proces. Houd onze social media kanalen in de gaten om live mee te kijken en om mee te doen aan polls!

Na deze bijzondere dag mogen de jongeren de dag afsluiten met het speciale Red Ribbon concert in AFAS Live, waar koning Willem Alexander en Maxima speciale gasten zijn. De Red Ribbon, het rode lintje, staat symbool voor de solidariteit met mensen die leven met hiv en aids. Tijdens het concert treden onder meer Ellen ten Damme, Jim van der Zee en Nationaal Ballet solist Marijn Rademaker (tevens ambassadeur Dance4Life) op.

Dit event is onderdeel van de kick-off van de internationale aidsconferentie AIDS2018, die deze zomer in Amsterdam plaatsvindt. Bij de conferentie komen 20.000 mensen samen, waaronder mensen die leven met hiv, aidsactivisten, internationale topwetenschappers en artsen.