Jaarverslag 2018 – 5 hoogtepunten

We hebben afgelopen jaar weer stappen gezet in ons werk om de grootste seksuele gezondheidsrisico’s voor jongeren tegen te gaan: hiv, tienerzwangerschappen en seksueel geweld. Lees alles hierover op onze speciale jaarverslag pagina. In dit artikel delen we vijf van onze hoogtepunten!

  • We zijn blij dat 50.000 jongeren dit jaar ons programma hebben doorlopen. Zij hebben op hun beurt nog eens 250.000 jongeren geïnspireerd. We hopen volgend jaar ons programma te kunnen uitbreiden, zodat we nog meer jongeren kunnen empoweren. Doorgaan met empowerment is zeer urgent. Veel te veel jongeren kunnen momenteel niet alles uit het leven halen door extreme armoede, ongelijkheid of door een gebrek aan informatie. Door deze onzekerheden hebben jongeren minder kans op een gezond seksleven en stabiele relaties.
  • Eerste evaluaties laten zien dat de Journey4Life, ons innovatieve curriculum dat zich richt op empowerment van jongeren, een positieve invloed heeft op de seksualiteit van jonge mensen. In Ghana bijvoorbeeld, zijn 11% meer jongeren bereid condooms te gebruiken, in Tanzania zijn 32% meer jonge mensen getest op hiv en in Nepal nam de gender-gelijkheid tussen jongens en meisjes toe met 31%.
  • We hebben ons drie jaar durende programma “Save the Date” in Nepal afgerond. Dit werd gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij en had als doel het verminderen van kindhuwelijken. Dit programma is bij de start in 2015 in Nederland onder de aandacht gebracht met een documentaire in Nepal met voormalig ambassadeur Doutzen Kroes. In drie jaar tijd bereikten we bijna 87.000 mensen in Nepal. De belangrijkste resultaten zijn dat 35% van de studenten meer kennis heeft over seksuele rechten en een daling van 93% van schoolverlaters door kindhuwelijken.
  • We were out there: We hebben dit jaar onderzoek gedaan naar empowerment en seksuele gezondheid. We nemen mensen graag mee in deze ontwikkelingen en delen deze kennis met de buitenwereld. Dit wordt ook opgemerkt door (potentiële) investeerders!
  • Er hebben meer dan 11.500 Nederlandse jongeren meegedaan aan ons Nederlandse lesprogramma: Schools4Life. Dat is natuurlijk een mooi bereik, wat we graag aanhouden! Om hiervoor te zorgen, moet ons programma relevant blijven. Daarom gaan we op advies van scholen, studenten en financiers onze focus op seksuele intimidatie vergroten.

We doen het samen

Deze impact is mogelijk gemaakt door de geweldig inzet van velen. Onze ambassadeurs hebben miljoenen mensen bereikt met onze #IKBEPAALZELF-campagne. Onze Friends4Life schonken hun netwerk, kennis en donaties. De Nederlandse studenten die meededen aan Schools4Life maakten seks bespreekbaar en kwamen in actie. En natuurlijk onze geweldige jonge trainers, partners en financiers. Samen empoweren we jongeren om zelf de juiste keuzes kunnen maken voor een gezonde seksuele toekomst.

Lees meer hoogtepunten op onze speciale jaarverslag pagina.