Voor fondsen en stichtingen

Deel jij onze overtuiging dat jonge mensen van nu onze leiders van de toekomst zijn? Door te investeren in Dance4Life kun je de levens van jongeren over de hele wereld veranderen!

WIN-WIN

Samenwerken met Dance4Life betekent:

  • Meehelpen aan de transformatie van jonge mensen wereldwijd. Investeren in jongeren is investeren in een toekomst waarin jongeren veilig en met zelfvertrouwen keuzes maken.
  • Werken met een serieuze partner die expert is in het betrekken van en co-creëren met jongeren en de impact van al haar werk voortdurend onderzoekt.
  • Ondersteuning van onze innovatieve oplossing: werken als social franchise, waarbij een gelijkwaardige relatie met de lokale partner onze kernwaarde is.

 

  • Bijdragen aan evidence based programma’s die zorgen voor significant minder schooluitval, een grotere bereidheid tot testen op hiv and soa’s en intenties tot gezonder seksueel gedrag.
  • Met het oog op duurzame ontwikkeling: zorgen voor effectieve opschaling en impact door middel van local ownership.
  • Transparantie, resultaatgerichtheid en kostenefficiëntie (87% besteed aan het doel)

WE HEBBEN JOU NODIG

Dance4Life gelooft in empowerment van jongeren, waarbij zij zelfvertrouwen en vaardigheden ontwikkelen om de toekomst te creëren die ze willen. Dankzij jouw steunen kunnen we onze programma’s blijven uitvoeren en verbeteren, de impact ervan meten én koploper blijven op het gebied van innovatief samenwerken. Een kijkje in onze keuken:

Academy4Life: een internationale academie
Onze ‘mastertrainers’ Trainers4Life en lokale jongerentrainers Champions4Life creëren samen ons lesprogramma Journey4Life, en leveren deze aan jongeren over de hele wereld. Om de trainers een volwaardige stap in hun carrière te bieden én om de impact van ons werk te vergroten, hebben we de Academy4Life opgericht. Dit is een on-en offline academie die de Trainers4Life ondersteunt en verdieping biedt in persoonlijke en professionele competenties, zoals training van trainers, webinars en e-learning (bv. over leiderschap), spreken in het openbaar, SRGR-inhoud en  spreken op conferenties enz. De Academy4Life zorgt voor kwaliteit en innovatie door voortdurende ontwikkeling van de Journey4Life en hoogwaardige levering van de J4L. Investeren in de Academy betekent bijdragen aan het wereldwijd opschalen van onze programma’s!

Impact-onderzoek van onze innovaties
In 2017-2018 hebben we onze inzichten op rondom ons lesprogramma Journey4Life samen met onze internationale partners – onze franchisees – geëvalueerd. Zo weten we dat ons lesprogramma persoonlijk leiderschap en acties die leiden tot verbeterde seksuele gezondheid, bevordert. Zo zien we minder schooluitval als gevolg van kindhuwelijken, een grotere bereidheid van jongeren tot testen op hiv and soa’s en significant meer intenties tot gezond seksueel gedrag. Met deze inzichten bieden we een vernieuwd sociaal franchiseprogramma aan om onze impact te vergroten. Ons netwerk omvat 14 franchisees, maar we streven ernaar dit aantal te laten groeien zodat we ons doel van 5 miljoen gezonde jongeren in 2030 bereiken. Jij kunt met ons meewerken aan het ondersteunen van onze franchisees die levens van jongeren veranderen.

MET WIE WE AL WERKEN

Dance4Life werkt samen met verschillende internationale en nationale partners, zoals: het Ministerie van Buitenlandse Zaken, UNAIDS, UNESCO, Comic Relief, Adessium Foundation, Nationale Postcode Loterij.

Het respecteren van elkaars grenzen én die van jezelf is een voorwaarde voor een gezonde omgang met elkaar. Dat geldt voor alle aspecten van ons leven, ook wat betreft seksualiteit; zowel binnen als  buiten de klas, offline en online. Adessium Foundation ondersteunt het door Dance4Life ontwikkelde Schools4Life-programma omdat het met een positieve insteek lastige onderwerpen bespreekbaar maakt voor jongeren en hen helpt hun seksuele weerbaarheid te vergroten.

Job Rijneveld, Programmamanager Adessium Foundation

 

De Nationale Postcode Loterij gelooft dat maatschappelijke organisaties de motor zijn voor verandering en dat zij op een innovatieve manier de wereld kunnen verbeteren. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij hebben we Dance4Life kunnen steunen in het project Save The Date. Dit project omvat een integrale aanpak om kindhuwelijken tegen te gaan en de positie van meisjes in Nepal te verbeteren. Met belangrijke impact: meer jongeren in Nepal willen later trouwen en weten nu meer over hun seksuele rechten en gezondheid. Bovendien is de schooluitval die verband hield met kindhuwelijken met 93% gedaald. Een fantastisch resultaat!”

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen Nationale Postcode Loterij:

Get in touch

Belangstelling voor het werk van Dance4Life en het steunen van onze projecten? Neem dan contact op met: