#IKBEPAALZELF

Tijdens de #IKBEPAALZELF campagneweek staan verhalen van jongeren uit de hele wereld centraal. Zij vertellen over hun seksuele ervaringen en hoe zelfvertrouwen daarin een rol speelt. Het belang van zelfvertrouwen bij seks en relaties blijkt uit het nieuwste onderzoek van Dance4Life, waar ruim 2500 jongeren uit Nederland, Rusland, Kenia en Indonesië aan meededen.

Onderzoek over de link tussen zelfvertrouwen met seks en relaties

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat Nederlandse jongeren (tussen de 16-19 jaar) die zich zelfverzekerd voelen, beter in staat zijn positieve seksuele keuzes te maken dan jongeren die zich minder zelfverzekerd voelen. De jongeren beschrijven ‘empowerment’ – zelfvertrouwen hebben en stevig in je schoenen staan – als het hebben van individuele competenties en sociale vaardigheden. Dance4Life deed dit onderzoek omdat onveilige seks gezondheidsrisico nummer 1 is onder jongeren wereldwijd. Dance4Life zet zich hier tegen in en vindt dat er meer geïnvesteerd moet worden in zelfvertrouwen van jongeren omdat dat een positieve invloed heeft op het maken van gezonde seksuele keuzes.

75% van de jongeren noemt zelfvertrouwen als belangrijkste vaardigheid bij het beslissen of je wel of niet een condoom gebruikt.

 

Lees hier de verhalen van jongeren:

Meer nieuws