Doutzen rondt ambassadeurschap af met bijzonder resultaat

Amsterdam 12 juni 2018 – Na bijna 10 jaar ambassadeurschap voor Dance4Life maakt Doutzen Kroes bekend dat zij haar rol overdraagt aan Cato van Ee. Een belangrijk moment waar Doutzen terugblikt op de hoogtepunten als ambassadeur en Cato aftrapt met de awareness campagne #ikbepaalzelf.  

Impact als ambassadeur
Doutzen: “Ik heb me met heel veel liefde ingezet voor Dance4Life en haar missie om onveilige seks onder jongeren terug te dringen. Ik heb er zoveel mooie, indrukwekkende en ook heftige herinneringen aan. Mijn eerste reis naar Tanzania, daarna naar Thailand en Nepal, het bezoek aan het scholenprogramma in Nederland, de samenwerkingen waardoor ik veel fondsen voor Dance4Life heb kunnen werven. Te veel om op te noemen en ik wil dan ook iedereen bedanken voor hun support tijdens deze periode.” Doutzen introduceert haar goede vriendin en collega Cato van Ee als nieuwste internationale ambassadeur van Dance4Life. Naast haar booming carrière als internationaal model is Cato een rolmodel voor jongeren en wil zij met haar bereik taboes rondom seks en intieme relaties doorbreken. “Nu is het tijd het stokje over te dragen aan Cato. Als goede vriendin weet ik dat er niemand beter is dan zij om de boodschap van Dance4Life wereldwijd te verspreiden. Dat is ook de reden dat ik haar hiervoor heb gevraagd. Cato heeft een positieve energie en haar passie het taboe rondom seks te doorbreken sluit naadloos aan bij Dance4Life,” aldus Doutzen.

Ambassadeur van nieuwste campagne

Met de komst van Cato start tevens Dance4Life’s nieuwste campagne #ikbepaalzelf. Vanaf 11 juni zijn er door heel Nederland en via social media vragen van jongeren over seks te zien op onder meer posters, banners en billboards. Op deze uitingen staan vragen die veelvuldig gesteld worden op online fora. Ook tijdens het Dance4Life scholenprogramma op middelbare scholen vinden discussies over dit thema plaats; wel of niet naaktfoto’s versturen, wel of niet vrijen zonder condoom en hoe stel je grenzen naar je partner. Voor veel jongeren is het antwoord op dit soort vragen niet zo vanzelfsprekend als je zou denken.  Dat is in Nederland zo, laat staan in andere landen ter wereld. Het doel van deze campagne is om seks bespreekbaar te maken, zodat jongeren wereldwijd vol zelfvertrouwen keuzes kunnen maken over hun seksleven en relaties. Cato is trots op haar nieuwe rol: “Toen ik jong was had ik de droom om seksuoloog te worden en mede door mijn modellencarrière is dat niet zo gelopen. Als ambassadeur gaat die meisjesdroom alsnog in vervulling en draag ik bij aan dit te gekke doel”.

Voor Dance4Life is deze wisseling een no-brainer. Directeur van Dance4Life Eveline vertelt: “Doutzen heeft met haar grote inzet ontzettend veel voor Dance4Life betekend. Aandacht vragen voor bijvoorbeeld kindbruiden in Nepal met de tv-documentaire namens de Postcode Loterij, maar ook de fondsen die zijn geworven door samenwerkingen met G-Star en We Fashion. Een persoonlijke ervaring springt er voor mij uit. We waren op een school in ruraal Tanzania en daar vertelde Richard, een jongeman met hiv, zijn verhaal. Doutzen pakte na zijn verhaal de microfoon en vroeg: ‘Richard, can I hug you?’ Dat deed ze ten overstaan van al die honderden jongeren en docenten. En met dat gebaar deed ze zo veel, ze haalde in één klap alle stigma’s en taboes rondom hiv en seks onderuit. Dat was zo’n bijzonder en belangrijk moment. Ik wist het al, maar toen helemaal; Doutzen zou een fantastische ambassadrice worden. En dat is precies zo gegaan. Hetzelfde gevoel heb ik ook met Cato. Cato en Dance4Life passen bij elkaar, dat heeft Doutzen goed gezien. Iemand die vanaf kinds af aan seksuoloog wilde worden, een betere match is er niet”.

Cato van Ee zal tijdens het grote jaarlijkse fundraise evenement ‘Funky Fundraiser’ op 22 juniaanstaande haar eerste officiële event bijwonen en over de rode loper gaan. Deze avond heeft het doel zoveel mogelijk geld op te halen voor Dance4Life en Cato draagt bij aan een bijzonder veilingitem.