Doorontwikkeling scholenprogramma in co-creatie met jongeren en docenten

De zomerperiode zijn we druk bezig met de doorontwikkeling van het Nederlandse scholenprogramma. Het doel is om het programma nóg relevanter te maken voor Nederlandse jongeren.

Sinds 2004 biedt Dance4Life met het Nederlandse scholenprogramma: Schools4Life, een uniek programma waar jongeren en docenten interactief, op laagdrempelige wijze worden gestimuleerd om seksueel gezond gedrag ontwikkelen.

Net als ons internationale programma, de Journey4Life, wordt het programma ontwikkeld op basis van de principes van Design Thinking. In co-creatie met jongeren en docenten wordt het programma nóg relevanter gemaakt voor de uitdagingen waar Nederlandse jongeren mee te maken krijgen.

De afgelopen maanden kwamen veel jongeren en docenten bij Dance4Life op bezoek en waren wij te vinden op middelbare scholen! Nu het einde van de zomervakantie in zicht is, worden de eerste ideeën binnenkort getest op enkele scholen in Nederland. Vanaf februari 2020 tourt Dance4Life weer met het vernieuwde Schools4Life programma langs middelbare scholen in heel Nederland.