Directeur Eveline ontvangt eerste exemplaar van het boek Holy Fuck

Onze directeur Eveline Aendekerk heeft gister het eerste exemplaar van het boek Holy Fuck in ontvangst mogen nemen. Eveline: “De schrijfsters van het boek doorbreken alle sekstaboes en betrekken Dance4Life hier graag bij, aangezien wij jongeren wereldwijd stimuleren om eigen keuzes te maken over hun seksleven.”

Eveline: “Het is een eer het eerste exemplaar van Holy Fuck in ontvangst te mogen nemen! Ik heb het met groot plezier gelezen en kreeg er soms zelfs rode oortjes van. Maar; belangrijker, Mabel en Jeanneke maken seks bespreekbaar en trekken het uit taboeland. Dat is zo ontzettend belangrijk!”

“Dit taboe is er vooral de oorzaak van dat onveilige seks anno 2018 het grootste en snelst groeiende gezondheidsrisico voor jongeren op deze wereld vormt. Daarom vinden wij het zo belangrijk om seks bespreekbaar te maken, zodat jongeren wereldwijd vol zelfvertrouwen keuzes kunnen maken over hun seksleven en relaties,” aldus Eveline.

Bewondering voor Dance4Life
De missie van de schrijfsters van het boek is om een echt gesprek over de toekomst van seks van het nachtkastje naar de koffietafel te krijgen. Mabel Nummerdor en Jeanneke Scholtens (Auteurs Holy Fuck): “Holy Fuck en Dance4Life willen allebei de taboes rondom seks doorbreken. Toen we onze inzichten voor het eerst met elkaar deelden, sprong de vonk direct over.

“Wij hebben daarbij ook nog bewondering voor de manier waarop Eveline Aendekerk, de afgelopen 11 jaar met volle overgave Dance4Life op de wereldkaart heeft gezet. Daarom kunnen wij ons geen beter persoon bedenken aan wie wij ons eerste boek willen overhandigen dan aan haar.”

Jongeren willen meer informatie over seks
Jongeren beoordelen de informatie die ze op school over seks krijgen met een 5,8 (Rutgers, 2017). De reden hiervoor is dat ze bijna alleen de bekende onderwerpen behandelen, en niet of nauwelijks stilstaan bij meer actuele seksthema’s, zoals seksuele grensoverschrijding en seksuele diversiteit. Holy Fuck en Dance4Life willen jongeren helpen met het maken van keuzes en benadrukken dat seks vooral heel plezierig moet zijn.