Dance4Life’s hoogtepunten van 2020

Dance4Life heeft in 2020 het aantal jongeren dat heeft deelgenomen aan het Dance4Life programma kunnen verhogen naar 2.312.804, ondanks alle uitdagingen die de wereldwijde pandemie met zich meebracht. Graag delen we de drie belangrijkste hoogtepunten van het jaar 2020.

Online seksuele voorlichting wereldwijd

Dance4Life’s internationale lesprogramma kon door COVID-19 in 2020 fysiek niet doorgaan. Gelukkig hebben we met behulp van onze partners en trainers in een sneltreinvaart online alternatieven kunnen ontwikkelen. Zo hebben we modules van het lesprogramma gedigitaliseerd zodat jongeren wereldwijd alsnog seksuele voorlichting konden krijgen.

Campagnes voor jongeren in Nederland

Ook in Nederland hebben we ons gefocust op online mogelijkheden. Zo ontwikkelden we vier succesvolle campagnes die er aan bijdragen om seksualiteit in Nederland bespreekbaar maken. We lanceerden onder andere de Instagram campagne ‘Schaamteloos’ waarin BN’ers taboedoorbrekende vragen van jongeren beantwoordden en de podcast ‘Sekspraat’ waarin ouders advies over seksuele voorlichting ontvingen van jongeren. Dit leverde veel PR-aandacht op en een hoge online betrokkenheid van Nederlandse jongeren.

Fusie met Rutgers

We zijn hard op weg om in 2030 ons doel te behalen: het bereiken van vijf miljoen jongeren. Om nog meer impact te maken, hebben we besloten om onze samenwerking met vaste partner Rutgers te intensiveren door te fuseren met behoud van beiden merken. Samen kunnen we nog meer impact maken en de seksuele gezondheid en rechten van jongeren wereldwijd verbeteren.

Dance4Life wil haar partners, Friends4Life en andere relaties bedanken voor het mogelijk maken van ons werk in 2020.

Meer weten? Bezoek onze speciale jaarverslag webpagina of download ons jaarverslag.