Dance4Life lanceert Selwyn Senatori als nieuwe ambassadeur met kunstwerken ten behoeve van het goede doel

Drie maanden na zijn projectreis naar Nepal lanceert kunstenaar Selwyn Senatori een reeks werken die tijdens een speciaal expositieweekend verkocht gaan worden voor Dance4Life. Selwyn bezocht begin januari onder andere een school in Kathmandu en maakte samen met jongeren een levensgroot kunstwerk over het thema ‘Geluk’. In Nepal zijn kindhuwelijken en tienerzwangerschappen aan de orde van de dag. Met de serie werken vraagt Selwyn aandacht voor deze problematiek en het werk van Dance4Life. Alle opbrengsten van deze werken zullen ten goede komen aan het internationale lesprogramma.  

Projectreis naar Nepal als inspiratie
Van 6 tot en met 11 januari bezocht Selwyn het programma van Dance4Life en het Save The Date Programma in Nepal waar hij onder andere te gast was op een school en op huisbezoek ging bij een meisje dat op haar 15e uitgehuwelijkt is. Selwyn: ‘’Ik heb nog nooit zoveel mensen gelukkig gezien met zo weinig middelen, maar tegelijkertijd kennen vooral jongeren in Nepal nog vele uitdagingen. De reis heeft een diepe indruk op me achtergelaten en was een life changing experience. De inspiratie die ik in Nepal heb opgedaan heb ik dan ook direct bij thuiskomst gechanneld naar deze kunstwerken. Ik hoop dat ik met mijn werken bij kan dragen aan veel aandacht voor het onderwerp en het werk van Dance4Life’’.
Het Save the Date programma van Dance4Life wordt mogelijk gemaakt met de steun van de Postcode Loterij.

Expositie voor iedereen toegankelijk
De werken voor Dance4Life zijn in het weekend van 21 en 22 april te bewonderen – en te kopen natuurlijk – bij het Kunsthuis Amsterdam. De eigenaren van de vaste expositieplek van Selwyn stellen de locatie dat weekend belangeloos ter beschikking om naast de werken ook een fotocompilatie van de reis en diverse video’s van Dance4Life te laten zien. De expositie is vrij toegankelijk.

Over Selwyn Senatori
Kunstenaar Selwyn Senatori staat bekend om zijn rauwe en felgekleurde werken en signature handschrift. Hij werkt samen met internationale grootheden als David Guetta waar hij het artwork ontwikkelde voor het nummer ‘Dirty Sexy Money’ en het decor ontwierp voor zijn optreden tijdens de European Music Awards 2017 van MTV. De man van het driedelig pak, het pochet, de op maat gemaakte schoenen met glas champagne in de hand. Maar ook een korte broek vol verfvlekken en slippers aan zijn voeten heeft een hart van goud en een groot hart voor Dance4Life. Selwyn is al jaren betrokken bij Dance4Life en draagt vanaf het expositieweekend de officiële ambassadeurstitel. Hij zet zich door middel door middel van zijn creativiteit en werk in om aandacht te vragen voor de gevolgen van onveilige seks, doorbreken van taboes rondom seks en gendergelijkheid.