Dance4Life gaat samenwerken met EasyToys

Met een financiële sponsoring en het gratis beschikbaar stellen van 20.000 condooms start erotiek gigant EasyToys een samenwerking in 2021 met Dance4Life. Het doel van het partnership is om taboes rondom seksualiteit te doorbreken en jongeren te helpen bij een veilig en fijn seksleven. Met de 20.000 condooms en informatieve campagnes willen de twee partijen seksuele gezondheid van Nederlandse jongeren hoog op de agenda zetten.

Het coronajaar legde EasyToys geen windeieren: er werd een recordomzet van zo’n 65 miljoen behaald en de merkbekendheid groeide hard. Door tegengas van de KNVB werd de shirtsponsordeal met voetbalclub FC Emmen een veelbesproken onderwerp in de media. “Gelukkig zijn we er uitgekomen, maar tegelijkertijd schrikbarend dat anno 2020 seksualiteit nog steeds een omstreden onderwerp is”, aldus CEO Eric Idema. “En dat terwijl onze toys inmiddels toch echt in twee van de vier Nederlandse huishoudens liggen. We nemen dan ook graag de rol op ons om het hoognodige gesprek aan te zwengelen door naast webshop ook het platform te zijn waar je terecht kunt met vragen over ‘sexual wellness’, liefde en relaties. Een sponsorsamenwerking met een goed doel dat zich richt op veilige seks sluit hier dus perfect bij aan.”

Waarom is deze samenwerking zo belangrijk?
Uit het ‘Seks onder je 25e’ onderzoek van Rutgers blijkt dat het aantal jongeren dat met ouders of vrienden praat over seksualiteit in de afgelopen jaren is afgenomen. Over seksuele grensoverschrijding, seksuele diversiteit, seksueel plezier en seks in de media zegt een meerderheid van de jongeren geen of weinig informatie te hebben gekregen. Zowel Dance4Life als EasyToys zet zich in door onder andere inspirerende en educatieve campagnes het gesprek over seksualiteit te normaliseren.

Dat er bij de samenwerking geen seksspeeltjes actief worden gepromoot aan pubers mag duidelijk zijn. Maar het bespreekbaar maken van de leuke kanten van seks en jongeren stimuleren om er open en eerlijk over te praten, is nog hard nodig. Dit jaar zullen EasyToys en Dance4Life samen meer activiteiten lanceren die daar aan bijdragen.