Dance4Life bedankt de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers

Dance4Life bedankt de Nationale Postcode Loterij voor weer een geweldige bijdrage van 500.000 euro voor ons werk in 2022. Dit bedrag is te danken aan de support van alle deelnemers. Dankzij hen kan Dance4Life met haar projecten bijdragen in de strijd tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag onder jongeren.

Deze bijdrage is helaas nog steeds hard nodig. Bijna 1 op de 2 meisjes en 1 op de 6 jongens maken voor hun 18e een vorm van seksuele grensoverschrijding mee. Slachtoffers worstelen vaak met gevoelens van schaamte, schuld en angst en de gevolgen zijn soms zo groot dat jongeren hierdoor levenslange trauma’s ontwikkelen. Dance4Life wil seksueel grensoverschrijdend gedrag onder jongeren tegengaan, zodat alle jongeren veilig en vrij kunnen genieten van relaties en seks.

Dankzij de bijdrage kan Dance4Life campagnes voor jongeren blijven maken!
Juist op jonge leeftijd is het belangrijk dat jongeren praten over wensen, grenzen en taboes rondom  seksualiteit, hiermee voorkomen we seksueel grensoverschrijdend gedrag. Met onder andere de bijdrage van de Postcode Loterij  maakt Dance4Life verschillende online voorlichtingscampagnes zoals Schaamteloos en Podcast Sekspraat. Dit doen we samen met jongeren, influencers, artiesten en de kracht van dans en muziek. Hiermee maken we op een unieke manier seksualiteit, wensen en grenzen bespreekbaar.

Jarenlange steun van de Nationale Postcode Loterij.
Deelnemers van de Postcode Loterij maken met hun vaak jarenlange deelname het verschil. Het geld gaat naar verschillende organisaties die ieder op hun eigen manier bijdragen aan een groene en rechtvaardige wereld waarin we niemand uit het oog verliezen.

De Postcode Loterij heeft ruim 3 miljoen deelnemers, waarvan er heel veel jarenlang meespelen. In 2022 haalden zij samen € 338 miljoen op, voor 168 goede doelen. Een geweldige prestatie. Het grootste deel van deze steun bestaat uit meerjarige bijdragen. Dat betekent dat ze voor een periode van drie of vijf jaar een jaarlijkse bijdrage ontvangen. Dance4Life is er hier al jaren een van.