DANCE4LIFE AMBASSADEURS ZETTEN ZICH IN VOOR #IKBEPAALZELF TIJDENS PRIDE AMSTERDAM

Van 27 juli tot en met 4 augustus kleurt Amsterdam in regenboog kleuren tijdens Pride Amsterdam. Dance4Life kleurt mee met een boot tijdens de Canal Parade op zaterdag 3 augustus met als thema #IKBEPAALZELF. Diverse ambassadeurs als Barry Paf en The Partysquad zetten zich tijdens deze Pride voor Dance4Life in.

Inclusiviteit nog niet vanzelfsprekend
Het thema van Pride Amsterdam 2019 is ‘Remember the past, create the future’. Een zeer relevant thema, want ondanks alle goede stappen die al zijn gezet, zijn er nog steeds bedreigingen, ongelijke rechten en geweld gebaseerd op gender. In de 15 jaar dat Dance4Life met jongeren praat over deze onderwerpen – die vaak een directe link hebben met seks en relaties – horen we wereldwijd de persoonlijke verhalen over inclusiviteit en dat dit nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

#IKBEPAALZELF van wie ik hou!
Mede daarom staat zelfrespect en respect voor anderen centraal in het internationale lesprogramma van Dance4Life. Het programma geeft jongeren de kracht om eigen keuzes te maken: Jij bepaalt zelf. Daarom vraagt Dance4Life ook tijdens de Canal Parade aandacht voor #IKBEPAALZELF. Ik bepaal zelf van wie ik houd, ik bepaal zelf met wie ik seks heb, ik bepaal zelf hoe ik eruit zie.

Dance4Life-ambassadeurs in actie tijdens Pride Amsterdam
Tijdens de Canal Parade varen diverse Dance4Life ambassadeurs mee, waaronder Radio DJ en Gaykrant ambassadeur Barry Paf.

Barry: “Dit jaar ben ik al weer 10 jaar ambassadeur van Dance4Life en heb ik in de afgelopen jaren met eigen ogen gezien hoe ongelijke rechten en taboes rondom seksuele geaardheid grote impact hebben op het grootste gezondheidsrisico voor jongeren wereldwijd: onveilige seks. Ik vind het heftig om te zien dat ik niet overal ter wereld mezelf kan zijn en niet zelf mag bepalen van wie ik houd. Des te trotser ben ik op Dance4Life dat zij middels het lesprogramma aandacht besteden aan gelijke rechten voor iedereen en veilige, leuke en lekkere seks stimuleren. En we dit met de Dance4Life boot in de Canal Parade ook aan mensen in Nederland vol trots mogen uitdragen.”

Naast Barry Paf varen ook The Partysquad, Selwyn Senatori, YouTuber Marije Zuurveld en zangeres Sharon Doorson mee.

Benieuwd naar Dance4Life tijdens Canal Parade Amsterdam? De Dance4Life vaart op plek 44 mee tijdens de parade en deelt via haar Instagram @dance4lifenl live updates en interviews.