Dance4Life-activiteiten tijdens Week van de Liefde op Voorburgs Gymnasium

Het Gymnasium Novum in Voorburg is de Week van de Liefde feestelijk gestart op Valentijnsdag door alle bovenbouw-leerlingen te verrassen met het sexy Dance4Life e-book en gratis Dance4Life condooms van EasyToys. De festiviteiten werden feestelijk geopend en Dennis Wiersma – de nieuwe Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs – was er bij aanwezig.

EasyToys ging begin 2021 een maatschappelijk partnership met Dance4Life aan om bij te dragen aan de Dance4Life programma’s en campagnes voor jongeren. Daarbij stelden ze condooms ter beschikking voor onder andere activaties voor jongeren en lanceerden ze eind 2021 een speciaal erotisch e-book waar de Dance4Life thema’s als seksueel grensoverschrijdend gedrag en respect voor elkaars grenzen en wensen in terug komen. De opbrengst van het e-book gaat ook naar Dance4Life. De school en haar ouderraad wil meer aandacht geven aan het thema seksueel plezier binnen seksuele voorlichting en vonden het e-book een inspirerend voorbeeld om bovenbouw leerlingen te betrekken bij de leuke kanten van seks.

We hebben echt alleen maar positieve reacties gehad op het Dance4Life e-book, het thema leeft! – Richard Hermsen, docent Economie en Coördinator Gezonde School

Ook zullen diverse klassen meedoen aan co-creatie sessies van Dance4Life over seksueel plezier en consent in seksuele voorlichting. Dance4Life neemt de input van jongeren onder andere mee in nieuwe campagnes voor jongeren.