Coronacrisis

Het dagelijks leven van iedereen wordt op dit moment verstoord door het coronavirus. Evenementen van groot tot klein worden gecanceld, scholen zijn tot nader order gesloten, bedrijven kampen met enorme uitdagingen, de gezondheid van onze naasten is niet meer vanzelfsprekend als we ons niet houden aan de nodige maatregelen. Ook jouw leven als leerling of student, als ondernemer, als ouder, als familielid of vriend is in korte tijd veranderd en verdient de hoogste prioriteit.

Dance4Life ontvangt van haar geweldige partners, relaties en het Friends4Life-netwerk niet alleen steun uit financiële middelen, maar ook uit gedeelde kennis en expertise op vele verschillende vlakken. Dit alles om het werk van Dance4Life op zoveel mogelijk plekken in de wereld voort te kunnen zetten.  Om deze reden volgt op deze pagina de komende periode een up-to-date overzicht over het werk van Dance4Life ten tijde van de coronacrisis.

Status Dance4Life-lesprogramma’s

Het lesprogramma op Nederlandse middelbare scholen is tot nader order uitgesteld. Dankzij het persoonlijke contact met de deelnemende scholen weten we dat zij allemaal graag deelnemen als de situatie weer normaal is.
Een uitgebreider bericht lees je hier.

Het internationale programma is in alle landen tot nader order uitgesteld. Onze collega’s van het internationale team inventariseren op dit moment samen met alle lokale partners de status en impact van de wereldwijde maatregelen. Het Business Development-team en Fundraising-team van Dance4Life blijven nauw in contact met partners en foundations over de impact op de programma’s en de besteding van toegekende gelden.

Update per land en lokale partner:

 • Kenia – FHOK: Alle programma-activiteiten tot minimaal half april stilgelegd
 • Malawi – AMREF: Alle programma-activiteiten tot nader order stilgelegd
 • Ghana – TFSC: Alle programma-activiteiten tot Pasen stilgelegd
 • Uganda – Restless Development: Alle programma-activiteiten tot nader order stilgelegd
 • China – CFPA: Alle programma-activiteiten tot juni stilgelegd
 • Indonesië – RutgersWPF Indonesia: Alle programma-activiteiten en het impactonderzoek zijn tot nader order stilgelegd
 • Nepal – Restless Development: Status van het programma nog onbekend
 • Pakistan – BWA: Alle programma-activiteiten tot nader order stilgelegd
 • Pakistan – FPAP: Alle programma-activiteiten tot nader order stilgelegd
 • Rusland – Focus Media: Alle programma-activiteiten tot minimaal half april stilgelegd
 • Kazachstan – AFEW Kazakhstan: Alle programma-activiteiten tot minimaal half april stilgelegd
 • Kirgizstan – AFEW Kyrgyzstan: Alle programma-activiteiten tot nader order stilgelegd
 • Ukraine – AFEW Ukraine: Alle programma-activiteiten tot begin half april stilgelegd

Maar er is ook goed nieuws!

Het trainen van onze jonge internationale trainers gebeurt al veelal online via het in 2019 ontwikkelde online platform Academy4Life. Het volgen van de online modules en coaching kan dus gewoon plaatsvinden! Ook jonge activisten die binnen het Right Here Right Now-programma door Dance4Life worden getraind, hebben vanaf begin april toegang tot dit platform.

Daarnaast hebben veel van de Dance4Life-trainers aangegeven niet stil te willen zitten en hun geleerde skills juist ook nu te willen toepassen. Er wordt nu onder andere gewerkt aan een youth guide voor jongeren en vinden er ook al andere innovatieve sessies plaats met lokale jongeren over ons werk. Zo wordt er bijvoorbeeld in het Russische Dance4Life- programma getest met een online quiz over seksuele gezondheid. Daarnaast zijn er al diverse partners de mogelijkheid aan het verkennen jongeren via social media of radio te bereiken. In vele landen is radio het grootste communicatiemiddel. We houden je op de hoogte van de ervaringen van jongeren!

Ook in Nederland kijken we hoe we via social media en samen met onze ambassadeurs jongeren op een leuke manier kunnen bereiken. To be continued!

Stay safe en zorg goed voor jezelf en elkaar!
Team Dance4Life