Ambassadeurs faken zwangerschap

Vandaag plaatsten ambassadeurs Nicky Opheij, Marije Zuurveld en influencers Sarah Hildering, Fleur Verwey en Ashley Samwel een foto van een positieve zwangerschapstest op hun sociale media. Met de actie vroegen ze aandacht voor de eindejaarsactie van Dance4Life. En dat leverde behoorlijk wat reacties op!

Zwanger of toch niet?
De foto van de positieve zwangerschapstest schepte behoorlijke verbazing bij hun volgers. Direct messages op Instagram als “OMG” en “WTF” met schokkende emoticons stroomden binnen. Hun volgers werden echter snel gerust gesteld: vals alarm! Hoewel Nicky, Marije, Sarah, Ashley en Fleur zelf niet zwanger waren, maakten ze hiermee duidelijk hoeveel meiden uit ontwikkelingslanden wél vroegtijdig zwanger raken. Voor meisjes tussen de 15 en 19 jaar zijn tienerzwangerschappen zelfs doodsoorzaak nummer 1.

“Schokkend” vinden Nicky en Marije
Marije Zuurveld (20 jaar): “Ik zet me in omdat ik het idee heb dat niemand zich beseft dat dit probleem zo groot is. Ik wil ervoor zorgen dat mensen in eerste instantie weten dat tienerzwangerschappen een enorm probleem zijn en dat ze daarna zelf kunnen beslissen of ze Dance4Life hierin willen steunen (want dat is natuurlijk wel de bedoeling).

Samen met andere influencers en ambassadeurs Selwyn Senatori en Joshua Walter zetten zij zich in voor de eindejaarsactie van Dance4Life. Het doel: zoveel mogelijk geld inzamelen zodat jongeren het internationale lesprogramma kunnen volgen.

Het mooiste kerstcadeau: het Dance4Life lesprogramma
Tienerzwangerschappen, hiv en seksueel geweld zijn de grootste gezondheidsrisico’s voor jongeren wereldwijd. Met het Dance4Life lesprogramma, kunnen jongeren zich hiertegen beschermen. Met muziek, dans en persoonlijke verhalen wordt seks bespreekbaar gemaakt en groeit hun zelfvertrouwen. En dat werkt: in Tanzania nam het aantal schoolverlaters door tienerzwangerschappen met maar liefst 75% af. Daarom wil Dance4Life komend jaar verder opschalen. Met een donatie van 25 euro kan één jongere het lesprogramma doorlopen.

Succes door choqueren
Eerder dit jaar lanceerde Dance4Life de succesvolle #ikbepaalzelf-campagne waar ambassadeurs en influencers reageerden op heftige vragen als: “Is het mijn schuld dat ik ben verkracht?”. Nicky wist op deze manier al veel volgers wakker te schudden. Toch was het voor Nicky weer spannend om mee te doen aan deze campagne:

Nicky (23 jaar): “Het is heel erg spannend omdat mensen heel snel oordelen, vooral online! Ze sturen gewoon gelijk wat er in ze opkomt en daar zit je niet altijd op te wachten.”

Marije, Nicky en andere ambassadeurs zoals Selwyn Senatori en zijn vrouw Irene Senatori, en Joshua Walter zetten zich nog tot het einde van dit jaar in voor de eindejaarsactie van Dance4Life. Doneer ook hier