Ambassadeur Anouk Maas spreekt op Nederlandse ambassade in Moskou ter ere van SheDecides Day

Dance4Life ambassadeur Anouk Maas was te gast bij een receptie op de Nederlandse ambassade in Moskou op de internationale SheDecides Day op 2 maart jongstleden. Ter ere van SheDecides – de internationale beweging opgericht door voormalig minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen in 2017 – werden wereldwijd activiteiten georganiseerd met het doel aandacht te vragen voor de rechten en keuzevrijheid van meisjes en vrouwen wereldwijd. Samen met Nederlandse ambassadeur in Rusland Renée Bos-Jones hostte Anouk de receptie en sprak hier over haar rol als ambassadeur van Dance4Life en het belang van het werk van Dance4Life.

Actrice en Dance4Life ambassadeur Anouk Maas reisde van 1 t/m 4 maart af naar Rusland om te leren over de problematiek rondom seksuele gezondheidsrechten van jongeren in Rusland en de aanpak van het internationale Dance4Life programma in dit land. De receptie op de Nederlandse ambassade waar Anouk als spreker te gast was, had het doel internationale partners en donoren te informeren over het werk dat Dance4Life al ruim 12 jaar doet in Rusland samen met lokale partner Focus Media, onder andere gericht op gendergelijkheid.
Nederlandse ambassadeur Renée Bos-Jones gaf tijdens het evenement het belang aan van Dance4Life als voorbeeld van een goede samenwerking tussen Nederland en Rusland en het belang van dialoog over onderwerpen in de samenleving als genderongelijkheid en seksuele gezondheid.