Allianties

Dance4Life is partner in twee allianties: Get Up Speak Out (GUSO) en Right Here Right Now (RHRN). Wij geloven dat we ons doel kunnen bereiken door in partnerships samen te werken met andere organisaties die ook staan voor het verbeteren van de seksuele gezondheid van jongeren

Get Up Speak Out

Het Get Up Speak Out-programma (GUSO) is een samenwerking met het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken als onderdeel van het SRGR-fonds. Het is een consortium van organisaties die allemaal werken aan betere seksuele en reproductieve gezondheid en rechten voor jonge mensen, met name meisjes en jonge vrouwen. Dance4Life is lid, naast penvoerder Rutgers, IPPF, Choice for Youth and Sexuality, Aidsfonds en Simavi. Het werk wordt uitgevoerd in 7 landen, met Dance4Life in 6 daarvan: Kenia, Uganda, Ghana, Indonesië, Ethiopië en Pakistan.

Dit programma is gebaseerd op een aanpak die uit met meerdere componenten bestaat: het waarborgen van seksuele voorlichting, het aanbieden van jeugdvriendelijke diensten en het opbouwen van een ondersteunende omgeving. Het programma bouwt voort op de ervaringen en resultaten van de afgeronde UFBR- en ASK-programma’s en werkt samen met nationale SRGR-allianties.

De Dance4Life-partners nemen een sterke voortrekkersrol bij het empoweren van jongeren. Het GUSO-programma zorgt ervoor dat dit werk altijd verbonden is als onderdeel van een breder programma. Zo kan een jongere die deelneemt aan de Journey4Life en die gezondheidszorg nodig heeft, bijvoorbeeld doorverwezen worden naar een kliniek die is opgeleid in jeugdvriendelijke praktijken door een van de andere partners in de alliantie. Deze verbidning is enorm belangrijk, omdat het zoeken naar seksuele gezondheidsdiensten voor ongetrouwde jongeren in de meeste landen als taboe wordt beschouwd.

Right Here Right Now

Right Here, Right Now (RHRN) is een ander strategisch partnerschap dat in 2016 is begonnen tussen Rutgers, Dance4Life, ARROW, CHOICE for Youth and Sexuality, Hivos, IPPF AR, LACWHN en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

RHRN wordt uitgevoerd in 10 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en heeft tot doel de toegang tot seksuele voorlichting en jeugdvriendelijke diensten te verbeteren door middel van sterke en gecoördineerde belangenbehartiging op (sub)nationaal, regionaal en internationaal niveau.

De rol van Dance4Life in dit partnerschap is om jongeren en het grote publiek te bereiken door middel van innovatieve campagnes die de realiteit van het leven op de grond voor jongeren weerspiegelen. We gebruiken onze expertise in jeugdoverleg, empowerment van jongeren en campagnes om jongeren en de organisaties die voor hen werken en met hen op alle niveaus te ondersteunen. Van hun lobbyactiviteiten bij de VN tot trainingen in het land.

Op Safe Abortion Day 2018, organiseerde het RHRN-platformlid Nepal een successvolle flashmob. Check hier hun video:

Toolkits

Dance4Life heeft een aantal praktische toolkits samengesteld met thema’s als: communicatie, campagnes, sociale media en het houden van consultaties.  Bekijk en download deze toolkits hier.